Kans op zingen bij Het Nationale Ballet

28/09/2015

Paul Ridderhof 18apr15 (2270)Zingen bij het beroemde ballet Notenkraker en Muizenkoning van Het Nationale Ballet in Het Muziektheater in Amsterdam, dat maak je niet elke dag mee. Muziekschool Waterland biedt die kans aan kinderen tussen 8 en 16 jaar die goed kunnen zingen.

In de prachtige muziek van Tsjaikowsky zit een stukje dat gezongen wordt door kinderen. Dit stukje klinkt als het op het toneel begint te sneeuwen. De muziek en de sneeuwvlokjes zorgen altijd weer voor een betoverend moment. Alle jaren als Het Nationale Ballet deze prachtige voorstelling uitvoert nodigt dit wereldberoemde gezelschap de kinderkoren van Muziekschool Waterland uit om te komen zingen.

In het kort
Op een sinterklaasavond in Amsterdam rond 1810 maken in huis aan de gracht Clara Staalboom, haar broertje Frits en zus Louise zich op voor een feestelijke sinterklaasavond. Terwijl allerlei gasten arriveren krijgt Clara van Sinterklaas een notenkrakerpop en Frits een soldatenpak met zwaard. Als de gasten weg zijn, gaat Clara slapen. In haar droom danst ze met de Notenkraker, maar de Muizenkoning en zijn leger muizen (kinderen van de Nationale Balletacademie) maken van Clara’s droom een nachtmerrie.

Uitnodiging
Omdat er maar liefst 19 voorstellingen zijn en kinderen niet elke avond mogen optreden zijn er veel goede kinderstemmen nodig. Kinderkoor De Kickers van Muziekschool Waterland kan voor deze gelegenheid nog wat extra zangers gebruiken.
Muziekschool Waterland nodigt kinderen tussen 8 en 16 jaar die goed kunnen zingen en durven op te treden in de orkestbak bij het Nationale Ballet uit om op maandag 5 oktober van 17.30 tot 19.00 uur kennis te komen maken met “De Notenkrakerclub”. Je zingt dan met de Kickers mee.

Na afloop overlegt de dirigent met je of jouw stem goed bij de muziek van De Notenkraker past. Als dat zo is kan je 7 keer op maandag komen oefenen met De Notenkrakerclub, van 17.00 tot 18.00 uur in het gebouw van Muziekschool Waterland, Geulenstraat 62 Purmerend.

Op 8 en 10 december zijn de repetities met het orkest en de voorstelling loopt van 11 december tot en met 1 januari. De dirigent maakt de indeling van de groepen per voorstelling en overlegt dit met de ouders.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Muziekschool Waterland, Nico van Zadel 0299 480609 of per e-mail n.van.zadel@muziekschoolwaterland.nl.

Jurgita Dronina & Cédric Ignace. © Angela Sterling

Jurgita Dronina & Cédric Ignace. © Angela Sterling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *