Kerstbomenactie in Weidevenne weer succesvol

04/01/2019

De ploeg gemeentemannen stond op vrijdag 4 januari op volle sterkte klaar om kerstbomen te versnipperen op het Abel Tasmanplein in Weidevenne. Na een rustig begin moesten ze echter vol aan de bak, geen tijd voor koffie, want de bomen werden op allerlei manieren aangevoerd, lopend, op de fiets, met de skelter, winkelwagen, achter de auto, kliko, aanhanger, kruiwagen, tractor en zelfs met de rollator. Slimme jongeren hadden ouders, opa’s, oma’s, of buren ingeschakeld om te helpen met vervoer. Er kwamen bomen in alle soorten en maten; groot, klein, gezaagd, met kluit en met en zonder naalden. Een grote machine versnipperde de bomen ter plaatse. Om 15.00 uur werd de balans opgemaakt en bleek dat er ruim duizend bomen waren ingeleverd.

Eric, de kampioen van vorig jaar, kwam deze keer tot 85 bomen, maar werd voorbij gestreefd door Arnold met maar liefst 92 stuks. De kleine Luca op zijn fietsje met aanhanger en broertje Mica op zijn loopfietsje reden af en aan met de aanhanger. Voor deze jongens was het een echte ‘werkdag, want Mica liet bij zijn laatste rit met rode bolle wangen weten ‘een beetje moe’ te zijn.

Veertig kub snippers
Alle bomen zijn versnipperd en dat leverde ongeveer veertig kub snippers op. Restanten zoals potten, houten kruizen, verpakking en dergelijke werden apart afgevoerd, en als afsluiting zorgden de gemeentemannen voor een schoongemaakt parkeerterrein. Al met al was het weer een zeer geslaagde actie, zeker in Weidevenne. Schone straten en voor de jeugd handje contantje een leuk zakcentje. Kijk voor meer foto’s naar het webalbum.

1 comments

  1. Marianne schreef:

    Echt spannend te zien hoe de kerstbomen werden vervoerdl ik reed op Purmerland en zag een dennenbos aankomen. Benieuwd wie er achter vandaan kwamen. Helaas viel de grootste boom voortijdig van de grote stapel. De twee boodschappenkarretjes zijn toch aangekomen bij het Abel Tasmanplein…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *