Kerstbomenactie Weidevenne daverend succes

05/01/2018

Erik aan het werk

Duizend en één nacht is een mooi sprookje, maar duizend kerstbomen op één dag werd werkelijkheid tijdens de kerstbomenactie in Weidevenne. De gemeentemannen hadden ’s ochtends net alles in gereedheid gebracht, toen de eerste bomen al werden gebracht. Tijd voor koffie was er niet, want opeens liep het storm. Auto’s met aanhanger, fiets, winkelwagen, skelter of gewoon aan een touw, alles werd ingezet om de bomen naar de versnipperaar te brengen. Veel kinderen hadden ouders, opa of oma ingeschakeld voor vervoer, maar Erik, de kampioen vuurwerk inleveren, deed het allemaal in zijn eentje. Maar liefst tachtig kerstbomen vervoerde hij in gedeelten per skelter. Erik:”Ik vind het gewoon leuk en het is zo minder werk voor de gemeentemannen.“

vlnr Noa, Sam, Timo en Max (De Boer)

Neppe kerstboom 
Ook deze keer werd weer handje contantje afgerekend en dat betekende veel glunderende gezichten. Opvallend was echter dat ook een aantal mensen geen geld wilden ontvangen. “Ik ben blij dat ik op deze manier de boom kwijt kan, en het is goed voor het milieu.” Max, Timo, Noa en Sam (inmiddels bekend van TV Noord Holland die opnamen maakten) deelden de opbrengst en volgens Max gaat het in de spaarpot. Op de vraag van de verslaggeefster of de eigen boom er ook bij was, antwoordde Sam: “nee hoor, wij hadden een neppe.”

Warmte
Bij de vuurwerkinzameling eerder deze week zorgde Weidevenne met een kleine tien ton voor bijna de helft van de inzameling in heel Purmerend.. Met een totaal van bijna duizend (!) kerstbomen was ook deze actie boven verwachting. Een prachtig resultaat. De versnipperde kerstbomen gaan naar de warmtecentrale en worden daar omgezet in warmte voor onder andere Weidevenne. Zo hebben bewoners nog een keer plezier van de kerstbomen.

Kijk voor meer foto’s naar het webalbum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *