Kikker is kikker cadeau voor de kleuters

06/04/2019

Vrijdag 5 april lanceerden wethouders Eveline Tijmstra en Paul van Meekeren in boekhandel Het leesteken de actie geef een boek cadeau. Komende weken krijgen alle kinderen in de kleuterklassen in Purmerend het prentenboek Kikker is kikker. Gemeente Purmerend ondersteunt de actie zodat het boek gratis kan worden aangeboden. Het prentenboek is een oer-Hollands prentenboek van illustrator en schrijver Max Velthuis met als thema: je bent mooi zoals je bent’, ‘een prentenboek dat op de nachtkastjes van alle kinderen thuishoort’ aldus Martha Baalbergen, voorzitter Stichting geef een boek.

Om de missie te laten slagen wordt ieder jaar in februari een klassiek jeugdboek en in april een prentenboek voor een klein bedrag ter beschikking gesteld. Na de jeugdbestseller Kruistocht in spijkerbroek in februari was het nu de beurt aan Kikker is kikker. Wouter van Waardt van het Leesteken vertelde blij te zijn met deze actie. “Mooi dat we als commerciële ondernemers op een leuke manier kunnen bijdragen aan de leesvaardigheid van kinderen.” Wethouder Tijmstra stak meteen de handen uit de mouwen en ging aan de slag achter de toonbank met inpakken en afrekenen. Tijmstra: “Leuk dat het deze keer dit boek is, want dat lees ik ook voor aan mijn kinderen. Lekker samendoen.” Wethouder Paul van Meekeren, die in februari de aftrap bij het boek Kruistocht in spijkerbroek verrichte, was kort en bondig: “Met lezen kun je niet vroeg genoeg beginnen. Mooi dat de gemeente dit ieder jaar doet.”

Het boek is voor € 2,00 te koop bij Het Leesteken in de Zuidersteeg en bij Bruna in de Hoogstraat, zolang de voorraad strekt. Voor meer informatie: www.geefeenboekcadeau.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner