Kinderen maken coronaproof kennis met een sport

15/12/2020

Met de JeugdSportPas (JSP) van Spurd kunnen kinderen een sport ‘proeven’ bij een sportvereniging in Purmerend of Beemster. Na vijf kennismakingslessen weten ze of de gekozen sport bij ze past. Daarna kunnen ze eventueel lid worden van de sportaanbieder. Kennismaken met een sportieve activiteit is met de sportpas voordelig en vrijblijvend. In het schooljaar zijn er vier kennismakingsperioden. De tweede periode begint in de week van maandag 11 januari en de laatste dag is zondag 21 februari. Inschrijven voor de tweede periode kan tot en met zondag 3 januari 2021.

De sportieve kennismakingsactiviteiten bij de clubs zijn coronaproof. Sporten als onderdeel van een gezonde leefstijl is belangrijker dan ooit om gezond te blijven. Het sportaanbod van de JSP is voor kinderen van alle groepen van de basisschool. Het overzicht met de sporten per periode staat op sportpas.nl/purmerend. Voor veel sporten zijn er meerdere cursussen op verschillende tijdstippen en/of dagen. In de tweede periode is kennismaken mogelijk met aikido, atletiek, ballet, breakdance, judo, karate, kickboksen, korfbal, kung fu, kunstschaatsen (in Hoorn), mountainbiken, rugby, schaatsen (in Hoorn), streetdance, tennis, turnen, voetbal, volleybal, waterpolo en zwemmen. Veel kinderen blijven een sport doen die ze met de JSP hebben geprobeerd.

Inschrijven
Inschrijven voor kennismaking met een sport gaat makkelijk via de website sportpas.nl, voor de tweede periode kan dat tot en met zondag 3 januari 2021. De vijf probeerlessen kosten in totaal € 8,20. Onderdeel van de inschrijving is betaling van het bedrag via iDEAL. Als de kennismaking niet doorgaat vanwege cronamaatregelen, dan verschuift de les.

Voor vragen over de JeugdSportPas, neem contact op met jeugdsportpas@spurd.nl of belt Spurd maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 uur en 17.15 uur op (0299) 418 100.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *