Kinderlokker zorgt voor onrust in de wijk

17/01/2013

Rond de oecumenische basisschool Marimba aan de Limbostraat is een kinderlokker gesignaleerd. Een officieel signalement is er nog niet maar wel is duidelijk dat een man kinderen heeft benaderd. De Politie neemt de zaak hoog op en gaat extra surveilleren. De Marimba heeft een nieuwsbrief laten uitgaan naar de ouders. Ook de obs Oeboentoe aan de Zambezilaan heeft deze nieuwsbrief meegegeven aan zijn leerlingen.

NIEUWSBRIEF van de Marimba

Samen voor een veilige wijk

Helaas komt het nog wel eens voor dat zich in de wijk ongenode gasten ophouden. In de afgelopen periode kwam er een melding binnen van een paar ouders dat er een blanke man in regenjas gesignaleerd is, die kinderen op een ongebruikelijke manier aanspreekt. In dergelijke situaties worden altijd de wijkagent en de school ingelicht. De politie houdt dan een extra oogje in het zeil en informeert de school over mogelijke wenselijke berichtgeving naar ouders. (Zonder paniek te zaaien, natuurlijk). Indien u iets ongewoons opvalt in de wijk, bijvoorbeeld wanneer uw kinderen aangesproken worden en/of lastig gevallen door vreemden, kunt u hierover altijd de wijkagent bellen. (0900-8844) Ook met betrekking tot vandalisme en andere vormen van agressie (of geweld), moet de politie in kennis gesteld worden.

Wijkagent houdt spreekuur

Wijkagent van Weidevenne is Peter Bouwer. Heeft u vragen of wilt u iets melden? Schroom dan niet om contact op te nemen met de wijkagent. U kunt hem gewoon aanspreken op straat, bellen via 0900-8844 (lokaal tarief) of direct mailen.

Zo weet hij nog beter wat er speelt in de wijk en kan hij daar gericht actie op ondernemen. Laat dus vooral van u horen! De wijkpolitie houdt ook spreekuur. Voor een afspraak kunt u op alle dagen bellen tussen 09.00 en 22.00 met 0900-8844 (lokaal tarief). U kunt ook een e-mail zenden aan de wijkagent op www.politie.nl .

Spreekuurlocatie

Het spreekuur wordt gehouden in het politiebureau Waterlandlaan 252 1441 MZ Purmerend

Openingstijden voor het spreekuur:

maandag 09.00 -13.00 uur

woensdag 17.00 – 21.00 uur (op afspraak)

vrijdag 13.00-17.00 uur

Zo houden we samen onze wijk veilig, vooral voor onze kinderen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *