Kindermozaïek op vakantie

30/07/2012

Het mozaïeken voor kinderen op woensdagmiddag stopt even in verband met de zomervakantie. Monique Klaasen, initiatiefneemster:” veel kinderen gaan nu op vakantie dus we stoppen even. In deze zomerperiode zal er alleen op dinsdagavond en vrijdagavond gemozaïekt worden door volwassenen. Niet dat het enthousiasme vermindert is. De buurtkinderen vinden het zo leuk om te doen dat er al een rij voor de container staat op het semerusplein als ik kom aanlopen.”

Roëlle, 10 jaar, is samen met haar zus Isabelle, 13 jaar, gekomen. Roëlle: Ik moest eerst even wennen maar nu vind ik het erg leuk om te doen. Vooral wat komt waar, maar nu ik vaker kom is het alleen maar leuk om mee bezig te zijn.”

Isabelle: ” Ik ben altijd al dol op knutselen. Normaal ben ik bezig met papier en puzzelen. Dit mozaïeken is ook een soort puzzelen. Ik kom zo vaak als ik kan. Samen met mijn zusje hebben wij het hert gemaakt.”

Bart, 9 jaar, was vandaag voor het eerst. Hij had eerst geen idee wat mozaïeken was maar vindt het nu leuk om te doen. Samen met Bridget, 9 jaar, werken ze aan de leeuw. Bridget vindt het krijgen van vieze vingers wat minder, maar het frummelen en puzzelen wat waar moet komen vindt ze wel fijn. Bridget:” Als het af is kom ik weer spelen op het Semerusplein, het wordt nu veel mooier.”

Angela, 9 jaar, en Laura, 10 jaar werken samen aan een kasteel. Angela houdt ook niet van vieze vingers, dit is haar eerste keer, maar ze wil na de vakantie graag nog een keer komen. Laura maakt het niet uit dat ze vieze vingers krijgt. Knippen, lijm erop en plakken, ze vindt het superleuk.

Welk figuur vinden ze eigenlijk het mooist? Daar hoeven ze niet lang over na te denken: de blauwe zeester!  Monique heeft het niet erg druk met deze kinderen. Een keer uitleggen en dan weten ze het wel. Op de container hangt altijd een papier met daarop de openingstijden. Kijk ook op de facebookpagina van het project.

Kijk voor meer foto´s op het fotoalbum mozaïeken

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *