Koemarkttoernooi Purmer Boules

20/08/2017

Zaterdag 19 en zondag 20 augustus werd weer het jaarlijkse Jeu de Boules Koemarkttoernooi gehouden. De Purmer Boules organiseerden, in samenwerking met een aantal sponsors, twee speeldagen waarop clubs, geoefende spelers en amateurs de ballen konden laten rollen. De weergoden werkten ook mee en op beide dagen werd fanatiek gegooid, gemeten en overleg gepleegd over wat de beste strategie zou zijn. Er waren natuurlijk prijzen te winnen en voor de echte wedstrijdspelers telden de resultaten, maar vooral voor de amateurs die zondag in het strijdperk traden, stond de gezelligheid voorop.

Historie Purmer Boules
De eerste Purmerendse jeu de boules-vereniging met de naam: petanque-vereniging De Purmer Boules is opgericht in 1987. Met behulp van de gemeente werd een terrein gevonden in het Leeghwaterpark, naast het toenmalige vliegtuig. Aangezien de vereniging bleef groeien, werd het speelveld te klein en werd een beroep gedaan op de gemeente voor een ander terrein. De Mixed Hockey Club Purmerend had net een nieuw kunstgrasveld in gebruik genomen, waardoor het oude veld kon worden gehuurd.

Boulodrôme
Het eerste toernooi op eigen grond werd gehouden op 9 april 1989. Eén van de scheidsrechterkleedkamers van de hockeyclub deed dienst als kantine. Het bestuur zat in de tussentijd niet stil en er werd een plan gemaakt voor de bouw van een eigen kantine. Na vele maanden van intensieve arbeid opende Burgemeester Teun van Dam in 1992 de nieuwe kantine. Daarna stond al snel een overdekt speelterrein op het verlanglijstje en de gemeente was weer bereid te helpen. Op zondag 4 oktober 1998 opende Wethouder Jan ten Klei door middel van het aanzetten van de kachels het Boulodrôme.

Op http://www.purmerboules.nl vindt u informatie over lidmaatschap, een contributieschema en een inschrijfformulier.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner