Koempoelan gaat Crescendo

27/01/2012

Het is dinsdag 24 januari 19.00 uur. Het parkeerterrein voor de PSG Jan van Egmond is geheel bezet. Wat is er aan de hand? Binnen is het een drukte van belang. Kinderen lopen met hun ouders de school in, anderen zitten al vol spanning in de aula  te wachten op de dingen die komen gaan. Op het podium zit het Opleidingsorkest van Crescendo klaar.

Toen Prinses Maxima veertig jaar werd stelde zij geld beschikbaar voor het project “kinderen maken muziek” omdat zij het belangrijk vindt, dat kinderen muziek leren maken. Muziekschool Waterland is één van de gelukkige scholen die subsidie hebben gekregen. Dit geld wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat docenten van Muziekschool Waterland les kunnen geven aan de kinderen van de groepen 5 en 6 van de Koempoelan (121 kinderen). Speciaal voor dit project heeft de muziekschool instrumenten aangeschaft, die door de kinderen een klein jaar gebruikt worden. Elke week krijgen ze onder schooltijd les op hobo, dwarsfluit, klarinet, saxofoon, trompet, hoorn, trombone en slagwerk. Vanavond zullen de kinderen samen met harmonie Crescendo  o.l.v. Wim Klaver aan ouders en belangstellenden laten horen wat ze allemaal geleerd hebben. Op school hebben zij het al samen geoefend, vanavond komt Crescendo erbij.

Wieger wordt wakker

Dit wordt hun allereerste echte concert . De kinderen  zijn behoorlijk zenuwachtig.

Eerst laat het opleidingsorkest van Crescendo horen, waar zij na 1,5 jaar al toe in staat zijn. Er wordt “I dreamed a dream”van Robert Lingfield ten gehore gebracht en daarna een medley uit “The Beauty and the beast”. De dirigent zegt, dat als ze hun best doen en het leuk vinden, zij  hier misschien ook over een tijdje kunnen zitten.

Dan mogen de kinderen hun instrumenten uit de lokalen halen en opgewonden rennen zij de gang in om trots met hun instrumenten in de aula terug te keren.

Paula Stuyt vertelt het verhaal  van “Wieger wordt wakker”. Het verhaal gaat over het jongetje Wieger en zijn muzieklessen.

De kinderen spelen na ieder hoofdstuk dat het een lieve lust is. Het klinkt heel bijzonder. Er wordt driftig getrommeld en de wangen worden bol geblazen op alle verschillende blaasinstrumenten. Het is bijzonder om te horen, dat na zo een korte periode muziekles er al echte muziek klinkt. Aan het eind van het concert zingen alle kinderen samen het lied, dat het zo moeilijk is, om uit zoveel instrumenten te kiezen en daarna wordt meegeklapt onder enthousiaste aanmoediging van de leraren met de muziek die het orkest van Crescendo speelt.

Dan is dit bijzondere concert al weer afgelopen. De kinderen krijgen een daverend applaus en mogen daarna weer met hun trotse ouders naar huis, nadat ze natuurlijk eerst alle muziekinstrumenten weer in de lokalen hebben gelegd.

Voor meer foto´s kijk op het WEBALBUM.

1 comments

  1. lila schreef:

    ik zit op de koempoelan ik speel saxafoon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner