Koffie met lekkers bij de Babbelkar

09/10/2022

De vakantie is alweer een poosje voorbij, maar het kan zomaar gebeuren dat  er  opeens een caravan ergens  in de wijk staat. Dat is dan niet  iemand die vergeten is de caravan in de stalling te zetten of een waarzegster in een mobiele tent, maar de Babbelkar van de Stichting  So Goed. Bij mooi weer worden parasols en tafels stoelen geplaatst en kunnen bewoners met een bakkie koffie en wellicht iets lekkers, gezellig met elkaar babbelen.

De Babbelkar is een project van Rene Verhoogt,  ook de man achter de buurtkastjes in Purmerend.  Het project richt zich vooral op een eenvoudige manier om buurtbewoners met elkaar in contact te brengen. De omgebouwde  Wilk caravan wordt op een centrale plek in de wijk geplaatst  waar bewoners/buren elkaar met een kopje koffie of thee  kunnen ontmoeten. Zo wordt ook geprobeerd door middel van de Babbelkar  eenzaamheid in de buurt  te voorkomen.

Buurman en Buurman
Tijdens de opening op Burendag, waarbij  buren gezellig aanschuiven en getrakteerd  worden op taart bij de koffie of thee, vertelt Rene over het  idee om op deze manier mensen samen te brengen en  wat  er allemaal bij komt kijken voordat het zover is. Rene: “Als Buurman en Buurman werd de caravan omgetoverd tot Babbelkar, waarbij Dolf  als ‘handige buurman met een werkplaats’ het serieuze werk verrichtte en ik  meer als toezichthouder fungeerde. “  De opening is  een succes en er worden plannen gemaakt om ook andere wijken te bezoeken. Ziet, hoort of leest u dat de Babbelkar in de buurt staat opgesteld, aarzel dan niet en ga gezellig een praatje maken.

Samenwerken
Stichting SoGoed  is opgericht in 2016 en heeft inmiddels bijna driehonderd buurtkastjes,waar mensen boodschappen kunnen delen,  geplaatst in Nederland.  Rene: “Zo verspillen we minder voedsel, helpen we mensen die het minder hebben en werken we samen aan een meer sociale buurt.”  Voor de Babbelkar  wordt nog gezocht naar bedrijven, particulieren en of (maatschappelijke) organisaties die dit sociale project financieel zouden willen ondersteunen of op een andere manier willen samenwerken in dit project. Vrijwilligers zijn ook van harte welkom.

Voor meer informatie over het project: mail naar info@stichtingsogoed.nl

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *