Koningsspelen in Leeghwaterpark

25/04/2016

Koningsspelen2Op de halfbewolkte, maar gelukkig regenvrije vrijdag 22 april deden de basisscholen van Purmerend mee aan de koningsspelen in het Leeghwaterpark, georganiseerd door Spurd. De leerlingen kwamen uit alle wijken. De oudere leerlingen kwamen in groepjes op de fiets en de jongere werden gebracht met auto’s. Zoveel schoolkinderen op de fiets in het verkeer van Purmerend, dat gebeurt niet vaak. De helft van de Purmerendse scholen deed de koningsspelen ‘s morgens en de andere scholen waren ’s middags aan de beurt. Zo werd de dag gedeeld en kwamen alle kinderen aan bod.

Verschillende activiteiten

De activiteiten waren uitgezet op diverse velden. In “De Wielen van de Koning”, een groot opgeblazen racecircuit, konden de leerlingen een wedstrijdje met hindernissen lopen en op een ander veld in een groot kasteel klauteren en klimmen. Ook waren er diverse sportactiviteiten van de “Highlands Games”, met onder andere autobanden, grote ballen, touwtrekken en nog veel meer.

In de Speelkraam werd gespeeld en in het Leeghwaterbad gezwommen. Er werd gekanood in de speelweide en de kinderboerderij was in trek bij de kinderen van de groepen 1 en 2. Dit is slechts een greep uit het aantal activiteiten. Koningsspelen1Alle voorwaarden waren aanwezig om heerlijk te spelen. Met dank aan de enthousiaste begeleiders van Spurd die bij elke activiteit stonden om het spel te begeleiden en de veiligheid te bewaken.

Om 14.30 uur was het voorbij en werden alle opblaaskastelen en circuits opgeruimd . Voor veel kinderen was de dag te kort. “Jammer dat het is afgelopen” en “Veel te kort”, klonk het van diverse kanten. Geslaagde koningsspelen 2016, dat zeker!

Door: Jannie van der Ploeg

Koningsspelen

De Koningsspelen zijn in 2013 voor het eerst georganiseerd in het kader van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander met als doel kinderen in het primaire onderwijs en hun ouders te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk, maar vooral ook heel leuk is. De dag bestaat uit sportieve activiteiten die worden voorafgegaan door een gezamenlijk, feestelijk Koningsontbijt. Scholen bepalen zelf hoe de Koningsspelen worden vormgegeven.

In 2016 waren de Koningsspelen op vrijdag 22 april. Maar liefst 1.2 miljoen kinderen afkomstig van bijna 6.000 scholen deden mee. Dit zijn scholen in het primaire onderwijs in Nederland, het Caribisch gebied en Nederlandse scholen in het buitenland.
(bron www.koningsspelen.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner