Kranten en folders nog steeds gedumpt

15/11/2012

Regelmatig komen bewoners in Weidevenne stapels kranten en folders tegen in de bosjes en op andere verborgen plekken, zoals onder bruggen.Wat kunt en mag u doen als burger om te zorgen dat deze “bezorgers” wel hun loon ontvangen maar in plaats van bezorgen de woonomgeving vervuilen?

 De afdeling Dienst Handhaving van de Gemeente geeft het volgende antwoord: De procedure die gevolgd wordt bij het aantreffen van gedumpte kranten en folders is de volgende.

 Wij (Afdeling Handhaving) krijgen de melding dat er ergens iets is gedumpt. Dit kan via het Klanten Contact Centrum (0299 452452) of rechtstreeks naar de afdeling Handhaving (0299 452800). Vervolgens gaan wij naar de plek, constateren het feit, maken foto’s en nemen wij contact op met de verspreidingsorganisatie om erachter te komen van welke bezorger dit afkomstig is. In het geval dat wij een bezorger kunnen achterhalen wordt hij of zij door ons verwezen naar Bureau Halt. Vanuit de verspreidingsorganisatie volgt er onmiddellijk ontslag.

De verspreidingsorganisaties moeten zelf ervoor zorgen dat de kranten opgeruimd worden. Met elkaar houden we op deze manier de wijk schoon. Gelukkig is het maar een klein deel van de bezorgers die de fout in gaan, het merendeel bezorgt alles keurig netjes bij u in de brievenbus.

 

 

 

 

 

 

 

2 comments

 1. De bezorgers zijn/worden slimmer want de kranten en folder worden nu rechtstreeks in de papierbakken gedumpt die door de wijk heen staan. Diverse kranten en folders ontvang ik bijna nooit. Hiervan maak ik ook regelmatig melding bij de Verspeider maar dit levert geen resultaat op.

 2. E. Visser schreef:

  Deze klacht, pakken folders in de berm
  (in dit geval langs het Weidelandpad),
  Heb ik al jaren geleden, mèt eigen foto’s, gestuurd naar (toen de heer Faber) Gemeente Purmerend.
  Indertijd is er NIETS met mijn klacht gedaan,
  Nog weken lagen daar grote pakken folders aan beide kanten van het pad te verwaaien…
  Ik bedoel maar, er is dus niets veranderd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *