Tussen Kunst en Kist

19/05/2018

Van zaterdag 26 mei tot en met 3 juni 2018 wordt voor de vierde maal de Week van de Begraafplaats georganiseerd. Ruim zestig begraafplaatsen, verspreid over heel Nederland, nemen deel aan dit publieksevenement. Beheerders van deze begraafplaatsen nodigen iedere geïnteresseerde uit om deel te nemen aan één van de honderd georganiseerde evenementen. Ook de Oude Begraafplaats aan de Nieuwstraat in Purmerend neemt deel deze activiteit door een extra openstelling op zaterdag 2 juni van 10:00 tot 16:00 uur. Het thema van dit jaar is: Tussen Kunst en Kist.

Bij het thema Kunst denk je niet direct aan een begraafplaats, maar toch zijn veel van de oude monumenten klein kunstwerkjes, ontworpen om overledene en zijn of haar laatste rustplaats eer aan te doen. Sinds 2002 onderhoud een groep bevlogen vrijwilligers deze monumenten op de oude begraafplaats met veel passie en liefde.

Rondleiding
Tijdens deze extra open dag zijn de vrijwilligers van de Stichting Behoud en herstel Oude Begraafplaats Purmerend op deze 354 jaar oude begraafplaats aanwezig, en laten zien wat voor activiteiten ze zoal uitvoeren ten behoeve van het behoud en herstel van dit monument. Het groen rond de graven wordt onderhouden en teksten worden door middel van schilderen en graveren weer leesbaar gemaakt. Er wordt extra aandacht besteed aan het graf van Cornelis de Jong. Dit gemeentelijk monument is onlangs gerestaureerd en wordt door de vrijwilligers geheel in oude stijl teruggebracht. Om 11.00 uur is er een rondleiding over de begraafplaats. Kom gerust even langs en luister naar de boeiende verhalen tijdens de rondleiding. De vrijwilligers zien u graag tijdens de Week van de Begraafplaats.

Voor meer informatie over deze dag kunt u contact opnemen met Alex Vallentgoed telefoon 414450 of Jan Kramer telefoon 432667.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *