Kunst in de etalage geopend

11/09/2022

Op zaterdag 10 september 2022 is Kunst in de etalage geopend bij Fred’s Atelier aan de Breedstraat. Van 10-30 september, drie weken voorafgaand aan de Kunstroute, stellen winkeliers in de binnenstad van Purmerend hun etalages beschikbaar aan het Kunstcolectief. In elke deelnemende winkel staat minimaal één kunstwerk van een kunstenaar. Er is een wandelroute uitgezet om alle kunstwerken te kunnen bewonderen. Wandelend langs de etalages kunt u zich alvast voorbereiden op een bezoek aan de Kunstroute in oktober.

Astrid Lagerburg, deelnemer van de Kunst- en Etalageroute en tevens werkzaam bij Fred’s Atelier als artistiek begeleider, vertelde bij de feestelijke opening iets over de geschiedenis van Fred’s Atelier. Daarna was er gelegenheid het kunstatelier achterin de winkel te bezoeken en gaven twee van hun kunstenaars uitleg over het werk dat daar te zien is.

Luister hier naar het leuke interview dat Paula Eradus (coördinator van de Etalageroute) en Astrid Lagerburg (artistiek begeleider Fred’s) op 7 september hadden op Radio Purmerend.

Astrid Lagerburg en Paula Eradus

 U kunt de wandelroute hier downloaden.

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *