Kunst in de etalage museumwinkel

09/09/2020

In augustus zijn het Purmerends Museum en Kunstcollectief Purmerend begonnen met het maandelijks tonen van werk van een lokale kunstenaar in de etalage van de VVV-Museumwinkel aan de Peperstraat. Dit initiatief krijgt ook in de komende maanden een vervolg. In Purmerend zijn weinig plekken waar hedendaagse kunstenaars hun werk kunnen tonen aan een breed publiek. Om die reden stelt het Purmerends Museum een etalageruimte van de VVV- Museumwinkel beschikbaar aan Kunstcollectief Purmerend om r maandelijks een lokale kunstenaar te tonen met een of meerdere werken.

Nadat schilder Lies Reurekas in augustus het spits afbeet, is in september Simone Prins aan de beurt. Daarna laat in oktober Marion Karremans en in november Karin Kuik actueel werk zien. In de VVV-Museumwinkel is meer informatie over de kunstenaar en het werk van die maand te vinden.

Vanaf 7 september 2020
Simone Prins is de kunstenares van Pressie From Nature. Zij werkt voornamelijk met natuurlijke materialen. Deze natuurlijke materialen hebben een uitgesproken karakter en schoonheid van zichzelf. Ze weet de expressie eruit te halen en, na een creatief proces, ze een nieuw leven in te blazen. Simone tast de natuurlijke intensiteit van de materie niet aan en houdt haarnatuurlijke schoonheid intact.

 

 


Vanaf 5 oktober 2020
Marion Karremans. Veel van haar werk ontstaat naar aanleiding van de natuur en sprookjesachtige taferelen. In sommige werken zijn invloeden zichtbaar van de jugendstil periode en bij andere vanuit de Japanse kunst. Haar werk is heel divers en ze werkt vooral op gevoel. Momenteel is ze veel bezig met het maken van schilderijen waarin ze aquarel en textiel combineert en ze maakt illustraties voor kinderboeken.

 

 


Vanaf 2 november 2020
Karin Kuik maakt figuratieve en abstracte beelden. Haar beelden zijn stilistisch uitgewerkt en bevatten weinig details. Daarnaast is Karin ook actief als fotograaf en maakt zij glasobjecten. Thema’s zijn aarde, water, planten en dieren.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *