Kunst in de etalage van de Museumwinkel

07/01/2022

In Purmerend zijn helaas weinig plekken waar hedendaagse kunstenaars hun werk kunnen laten zien aan een breed publiek. Nu, met de coronamaatregelen, is het vrijwel helemaal niet meer mogelijk voor lokale kunstenaars om hun werk te tonen. Ook het Purmerends Museum heeft de deuren moeten sluiten, maar deze maand is de etalage van de Museumwinkel aan de Peperstraat weer beschikbaar voor één van de kunstenaars van Kunstcollectief Purmerend. In de maand januari is dat Ietsje Arp.

Ietsje maakt stenen beelden, zowel figuratief als abstract. Inspiratie haalt ze uit de mens en de natuur. Aanvankelijk begon ze met zachte steensoorten (speksteen), maar al snel stapte ze over naar harde steensoorten zoals albast, Iers hardsteen en serpentijn. Van 2008 tot 2019 volgde ze de zomercursus beeldhouwen op Terschelling bij de Friese Volkshogeschool (Fanny Kiezenberg).

Meest spannend
Vanaf 2009 kreeg ze ook beeldhouwles bij Rob Schreefel in Cultuurhuis Wherelant in Purmerend, maar ook thuis is ze regelmatig in haar atelier bezig met diverse steensoorten en onderwerpen. Zelf zegt ze hierover: “Door les te nemen ben ik meer vanuit een ontwerp in klei gaan werken, waardoor ik goed kan nadenken over de verhoudingen. Een geheel abstract beeld maken is het meest spannend, je laten leiden door de vorm en de lijnen die na het hakken ontstaan.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *