Kunststof regels Amazonelaan

20/10/2015

IMG_1770Het is goed weer dus heeft de aannemer vandaag (20 oktober) gekleurde kunststof ringen en witte regels op het wegdek aangebracht en borden geplaatst . Dit met het doel om de veiligheid rond de Marimba te verbeteren.

Een bewonersgroep uit de Amazonelaan is op bezoek geweest bij de wijkkerngroep Weidevenne. Zij klaagden over te hoge snelheden op de Amazonelaan vooral bij de school de Marimba. De kerngroep heeft een snelheidsmeting laten uitvoeren. Helaas is er daarna een ongeluk gebeurt met een meisje. Zowel de ouders van leerlingen van de Marimba als de schoolleiding zelf, is mede op verzoek van de kerngroep gaan kijken naar mogelijkheden hoe de veiligheid kan worden vergroot. De gemeente is vervolgens met een voorstel gekomen om aanpassingen te doen aan het wegdek en de bebording.

Samenwerking
Als deze pilot slaagt kan deze uitvoering op meer punten in Purmerend gaan plaatsvinden. Een goed voorbeeld van samenwerking tussen wijkkerngroep, bewoners en de gemeente. De wijkkerngroep is er voor en door bewoners, dus als u vragen heeft over het wel en wee van de wijk, kunnen wij, samen met u en de gemeente kijken welke oplossingen er mogelijk zijn. E-mailadres: wijkkerngroepweidevenne@gmail.com.

IMG_1774   IMG_1778

 

2 comments

 1. Jacobs schreef:

  wat is er toch mis met een zebrapad om over te steken daar?

 2. G. Schotsman schreef:

  Beste Mevrouw, Mijnheer,

  Bedankt voor uw reactie.
  Er is niets mis met een zebrapad. Alleen uit landelijk onderzoek blijkt dat een zebrapad schijnveiligheid kan opleveren. Men denkt ..ik kan oversteken want ik heb voorrang… Het is dus zaak om ook de automobilist te attenderen op een gevaarlijke situatie. Al deze maatregelen worden genomen in overleg met verkeersdeskundigen. U mag er dus van uit gaan dat men kiest voor zo effectief mogelijke maatregelen tegen acceptabele kosten.

  Vriendelijke groet,
  G. Schotsman
  Voorzitter wijkkerngroep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *