Kunstroute Diemen 15 en 16 april 2023

12/04/2023

In het weekeinde van 15 en 16 april organiseert Kunstzin Diemen na een aantal coronajaren weer een Kunstroute door Diemen. Tijdens deze Kunstroute exposeren 26 plaatselijke kunstenaars op 16 locaties tussen 12 en 17 uur hun recent gemaakte kunstwerken. Onder de bezoekers die de meeste plekken bezoeken wordt een aantal gesigneerde werken van deelnemende kunstenaars verloot.  In het Diemer Nieuws van 13 april zal de route worden gepubliceerd en is van iedere deelnemende kunstenaar een kunstwerk te zien.

Kees Kasbergen uit Weidevenne is één van die 26 kunstenaars. Hij zou het leuk vinden om bezoekers langs te zien komen. Hij heeft dan ook een routekaart klaarliggen bij zijn expositie in de Prins Mauritslaan 26 in Diemen. Hier is ook de expositie van Joke Janssen (beelden in brons en steen).

Moderne kunst
Kasbergen is in 1946 in Weesp geboren, waar hij opgroeit in een gezin, waar op cultureel terrein alleen muziek een zeer beperkte rol speelt. Op zijn veertiende koopt  hij zijn eerste schilderijtje. Mede dank zij de uitgebreide kunstcollectie van zijn voormalig werkgever, die veelal uit grafisch werk van jonge kunstenaars bestaat, krijgt hij interesse voor en verdiepen in moderne kunst.  Aanvankelijk begint hij met het op bescheiden schaal verzamelen van grafisch werk, dat vooral vanwege de prijs zeer betaalbaar is.

Kans
Na jaren van het zelf niet aandurven te gaan schilderen, komt hij de kunstenaar Jan Paul Hofman uit Amsterdam tegen, die hem zo ver krijgt bij hem les te nemen. Al direct wordt duidelijk dat hij niet wil tekenen of schilderen om een stilleven fotografisch vast te leggen, maar wil schilderen vanuit zijn gevoel. Jan Paul Hofman geeft hem die kans en Kees grijpt dit met beide handen aan. Hij toont zijn werk op de Amsterdamse Vrije Kunst Academie (AVKA) met als resultaat dat hij aangenomen wordt en dankzij een eindpresentatie op 11 juni 2004 het diploma ‘autonoom beeldende kunst’ behaalt.

Emotionele kracht
Kees schildert hoofdzakelijk met acryl op papier, maar heeft ook enkele aquarellen gemaakt. Soms werkt hij met gouache of gemengde techniek en uit zijn werk spreekt een enorme emotionele kracht. Zijn kleurgebruik is heel bijzonder. Inmiddels heeft hij ook etsen op zijn naam staan. Hij heeft zijn eerste solo-expositie in 2000 bij Galerie “Drie Swaenen” te Wormerveer, verkoopt tijdens deze eerste expositie werk aan particulieren uit Amsterdam en Purmerend en krijgt zijn eerste opdracht van een particulier uit Leiden. Ook bedrijven uit Leiden en Newtown (Pensylvania) hebben inmiddels werk van Kasbergen.

Kees Kasbergen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

1 comments

  1. Nell schreef:

    Mooi artikel ….en veel succes Kees in Diemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *