Kunstroute Purmerend 2021

30/09/2021

In het eerste weekend van oktober staat Purmerend weer in het teken van de Kunstroute. Maar liefst 33 lokale kunstenaars van het Kunstcollectief Purmerend openen op zaterdag 2 oktober en zondag 3 oktober van 11.00-17.00 uur hun atelier of gastlocatie om bezoekers kennis te laten maken met hun werken. Verschillende disciplines zijn vertegenwoordigd, zodat er een gevarieerd aanbod is. Van schilderkunst tot beeldhouwen en van textiel tot keramiek. Gasten worden gastvrij ontvangen en de kunstenaar zal enthousiast vertellen over zijn/haar werkwijze.

U kunt uw bezoek voorbereiden door wandelend langs 22 etalages in de Purmerendse binnenstad alvast kennis te maken met de deelnemende kunstenaars. De wandelroute Kunst in de etalage en het gratis routeboekje van de Kunstroute -waarin alle deelnemende kunstenaars en de expositielocaties worden gepresenteerd zijn verkrijgbaar bij de VVV-Museumwinkel en alle deelnemende winkels. Op de website kunt u ook online kennis maken met alle deelnemers en een aantal van hun kunstwerken. Op alle locaties van de Kunstroute gelden de huidige coronamaatregelen.

Een van de gastlocaties tijdens de Kunstroute is Kerkhof-Galerie en Beeldentuin Overweersepolderdijk met een expositie in de kapel met werken van Tina Baas, Kees Kasbergen en Chiel Krabbenbos. Tijdens de twee openingsdagen worden koffie, thee, wijn en fris geschonken, waarvoor een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd voor de Stichting Kerkhof Overweersepolderdijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner