Leeghwaterbad krijgt deel zonnedak van Purmerenders

04/06/2021

De gemeente Purmerend, Zon op Purmerend, sportorganisatie Spurd en installateur Sunforce hebben tijdens een startbijeenkomst de eerste voorbereidingen bevestigd voor de realisatie van een enorm zonnedak op het Leeghwaterbad. Het zwembad in Purmerend is in 2018/2019 ingrijpend verduurzaamd als het gaat om isolatie, nu komt er duurzame energieopwekking bij. Spurd gaat investeren in ongeveer driekwart van het zonnedak en Zon op Purmerend zoekt belangstellenden voor de overige zonnepanelen.

De startbijeenkomst was met voorzitter Zon op Purmerend Wim Wilschut, wethouder Sport Mario Hegger, directeur Spurd Jancor de Boer en Erik de Jongh, directeur van Sunforce. Naast de zonnepanelen die Spurd laat plaatsen is er ruimte voor zonnepanelen van Zon op Purmerend. Deelname vindt plaats door de aanschaf van een of meer certificaten van elk 250 kWh opgewekte elektriciteit per jaar. Door certificaten te kopen vergroten zij het aanbod duurzame energieopwekking in Purmerend. Bovendien is investeren in zonnepanelen via Zon op Purmerend financieel interessant. Voor wie meer informatie wil of zich wil inschrijven voor certificaten is er de website www.zonoppurmerend.nl.

Blij
Voorzitter Wim Wilschut van Zon op Purmerend is verheugd: ‘De financiële opbrengst van certificaten zonnedak is beter dan de rente op een spaarrekening. Op onze website staat alle informatie om te kunnen meedoen, het Leeghwaterbad is als het aan Zon op Purmerend ligt niet het laatste project.’ Voor de energiecoöperatie is het na de daken van het stadhuis, Antoní Gaudi, De Kraal en De Beuk het vijfde dak waarop dankzij de leden duurzame energieopwekking komt. Voor Spurd is na De Beuk het zonnedak op het Leeghwaterbad weer een onderdeel van de verduurzaming van de sportorganisatie. Directeur Jancor de Boer: ‘Directeur Jancor de Boer: ‘Wij willen graag snel minder stroom van fossiele energieopwekking afnemen en bij voorkeur stroom zelf opwekken. Nu in samenwerking met Zon op Purmerend na De Kraal en De Beuk het Leeghwaterbad.’

Duurzaam
Wethouder Mario Hegger enthousiast: ‘Het is heel goed dat er als co-productie een zonnedak op het best al duurzame Leeghwaterbad komt. Dat past in het gemeentelijk beleid om samen met Purmerenders duurzaamheid in het belang van de toekomst te bevorderen.’

Certificaten
Zon op Purmerend wil zo snel mogelijk de beschikbare certificaten onderbrengen bij Purmerenders.  Afhankelijk van de aantallen certificaten per deelnemer, kunnen ongeveer zestig certificaathouders meedoen. Toewijzing van certificaten gebeurt op binnenkomst van aanvraag. De prijs voor de certificaten is nog niet bekend. Uitgangspunt is een terugverdientijd van zeven, acht jaar, waarna het project minimaal nog eens zo’n periode telt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner