Leerlingen IBS De Roos verrassen ouderen

18/12/2017

Bewoners van De Rusthoeve, die elke ochtend na de koffie bewegingsoefeningen doen in De Populier, werden maandagochtend verrast door de groepen 3 en 4 van IBS De Roos. Onder leiding van juf Audrey en juf Saida, deelden de kinderen versnaperingen en zelfgemaakte tekeningen uit. De ouderen genoten van de aandacht en het lekkers ging erin als koek. Voor de kinderen was het erg spannend, vertelde juf Audrey. “We zijn hier vorig jaar mee begonnen en het idee dat oude mensen in een tehuis verzorgt worden, kennen ze eigenlijk niet. In hun cultuur blijven ouderen binnen de familie. Op school hebben we een programma gedaan waarbij de kinderen konden ontdekken hoe het hier toegaat. Van geboorte naar volwassenheid en hoe het kan gaan als je ouder wordt.”
Het bewonerszangkoor, dat oefende voor de kerstuitvoering, werd ook getrakteerd op lekkernijen. Na de gezellige bijeenkomst deden de kinderen enthousiast mee met de bewegingsoefeningen.

Op woensdag 24 januari 2018 starten De Nationale Voorleesdagen 2018 en de bewoners van De Rusthoeve zijn uitgenodigd om op IBS De Roos te komen meegenieten van het voorlezen.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *