Leerlingen Koempoelan creatief met zwerfafval

17/11/2011

Wethouder Roald Helm met kinderen uit groep 6

Leerlingen uit groep zes van basisschool de Koempoelan aan de Gangeslaan zijn vanaf 24 oktober bezig geweest met het zwerfafvalproject Van zwerfafval tot kunstwerk dat Clup Welzijn in samenwerking met de gemeente organiseert. Het doel van het project is kinderen bewust te maken van zwerfafval en te informeren over hoe hier verantwoord mee om te gaan.

Tijdens dit project zijn de leerlingen van de Koempoelan de wijk in gegaan om zwerfafval van de straat te halen. Daarnaast hebben ze ook een bezoek gebracht aan de Milieustraat waar de kinderen een rondleiding kregen van een deskundige.

Ter gelegenheid van de tentoonstelling en de afsluiting van het project kreeg klas 6A van juf Gerda bezoek van wijkwethouder Roald Helm. De wethouder die in het kader van dit project de school nu voor de tweede keer bezocht was erg enthousiast over het verloop. Roald Helm: “De bedoeling van deze activiteiten is kinderen bewust te maken om zo duurzaam mogelijk om te gaan met spullen en energie. Doe bijvoorbeeld je licht uit als je je kamer uitgaat, want energie kost geld.”

Naast het bekijken van de kunstwerken nam de wethouder ook nog de tijd om met de kinderen te praten over het verloop van het project en het bezoek aan de Milieustraat. Op de vraag van de wethouder, ”of de kinderen nu nog wel eens vuil op straat gooiden?” antwoordden de meesten dat ze dat niet meer deden. Hoewel een aantal wel toegaven dat ze hun kauwgum nog steeds op straat uitspugen.

De gemeente en Clup Welzijn willen het zwerfafvalproject tot een jaarlijks doorlopend project maken. In 2012 zullen meerdere scholen bij dit project betrokken worden.

1 comments

  1. slola schreef:

    ik zit op die school en heb meegedaan cool he

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner