Leerlingen maken kennis met dode hoek

10/04/2014

Dode hoek bekijken bij een vrachtwagen

Waarom stond afgelopen dinsdagmorgen een grote truck met oplegger naast de openbare basisschool De Nieuwe Wereld aan de Yellowstone 11 in Weidevenne? Ruim zeventig leerlingen van groep 7  kregen, in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland en de verkeersouder Menno Prins, les in de gevaren van de dode hoek bij vrachtwagens. De dag begon met een theoretische uitleg van vrachtwagenchauffeur Jaap Streep, die aan de hand van eigen ervaringen, en een speciale dvd van Veilig Verkeer Nederland, alles hierover vertelde. Daarna gingen de leerlingen in groepjes met de chauffeur bij zijn vrachtwagen de dode hoek en alle gevaarlijke punten bekijken.

Zelf kijken

Onder begeleiding van Jaap Streep konden zij zelf ervaren dat je vanaf de bestuurdersplek lang niet alles kunt zien. Het was heel leerzaam maar natuurlijk ook leuk om te zien hoe een moderne bestuurderscabine er van binnen uitziet. De andere leerlingen bleven in de klas met de leerkracht om verkeerssituaties te bespreken aan de hand van een verkeersspel met verkeerssituaties waar vrachtwagens bij betrokken waren en waarbij zij zelf de veiligste oplossing moesten bedenken.

Door deze lessen worden de kinderen op een actieve leuke manier zich bewust van het gevaar in het verkeer en leren hoe zij beter voor hun eigen veiligheid kunnen zorgen. Ondanks het wat slechte weer was het een geslaagde dag!

Kijk voor meer foto´s naar het WEBALBUM

Verkeersles op school

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *