Lex en Thea 60 jaar getrouwd

02/09/2022

Burgemeester Don Bijl kwam op donderdag 1 september met een mooi boeket naar de Rotanstraat in Weidevenne ter gelegenheid van het 60-jarig huwelijk van Lex en Thea Kriger Wingelaar. Lex (80 jaar) en Thea (78 jaar) zaten beiden op de dansschool Albert van Lingen en tijdens de foxtrot sloeg de vonk over en dansten ze het huwelijksbootje in. In die tijd was het vinden van een woning ook al lastig en dat betekende inwonen.

 Het stel trok in bij de oma van Thea in Amsterdam-Noord en verhuisde later naar Osdorp. In 2005 kwamen ze in Purmerend wonen. Lex werkte als loodgieter en wandelde tijdens zijn werk zonder enige vrees op grote hoogte door te repareren dakgoten. Thea zorgde ervoor dat het huishouden op rolletjes liep. Voor de nodige ontspanning hadden ze een huisje in de Flevopolder, maar het heen en weer reizen werd uiteindelijk te veel. Nu verbouwen ze zelf groenten op een volkstuin in Purmerend, waar ze veel tijd aan besteden.

Lex en Thea hebben drie kinderen, zeven kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Het huwelijksjubileum wordt gevierd met een etentje met de kinderen.

Weidevenner.nl feliciteert het paar en wenst ze nog heel veel plezier.

 

1 comments

  1. Riek Leibbrand schreef:

    Gefeliciteerd Thea en Lex Kriger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *