Locoburgemeester op visite bij Ab en Bets

23/12/2023

Zestig jaar geleden op 21 december, als een windhoos Ameland teistert en Nederlanders protesteren tegen een hogere koffieprijs, stappen Ab Bakker en Bets Havik in het huwelijksbootje in de kerk in Kwadijk. Ab herinnert het zich nog als de dag van gisteren. “Het is een koude dag en alles is wit van de vorst. Op het moment dat we als getouwd stel naar buiten stappen, begint zowaar de zon te schijnen. Zoiets moois vergeet je nooit.”

Zestig jaar later komt locoburgemeester Harry Rotgans met een mooi boeket het bruidspaar feliciteren met hun diamanten huwelijk. Ab (85) en Bets (82) hebben een zoon (Dick) en een dochter (Mirjam), twee kleindochters, een kleinzoon en een achterkleinkind. Het jubileum is inmiddels gevierd met een gezellige bijeenkomst bij La Mére Anne, samen met de kinderen, kleinkinderen, vrienden, kennissen en buren.

Sprookje
Ab en Bets leren elkaar kennen tijdens het uitgaan en als Bets tijdens een kermisavond de hak van haar schoen kwijtraakt, brengt Ab de volgende dag de hak terug en die past bij de schoen. Cupido doet zijn werk en net als in het sprookje Assepoester zijn ze vanaf dat moment onafscheidelijk. Bets besteedt haar tijd aan het huishouden en helpt familieleden op de boerderij en anderen in de omgeving. Ab werkt als tuinder en later neemt zoon Dick het bedrijf over dat verder gaat als ‘Bakker Seed Productions’. Ook de kleinzoon werkt nu in het bekende en bloeiende familiebedrijf.

Bijkomen
Ab en Bets genieten nu van een rustig leventje, maar blijven zeker niet achter de geraniums zitten. Bets doet twee keer in de week aan fitness en Ab gaat graag naar de soos en houdt van een potje biljarten. Bets: “Eerst nog even bijkomen van het bezoek van de locoburgemeester en de fotografen. Ik had geen idee dat dit allemaal zou gebeuren.”

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner