Luca en Mica kerstboom kampioenen in Weidevenne

04/01/2024

Kampioenen Weidevenne

Als de gemeentemannen/vrouw zich woensdagochtend in Weidevenne op de parkeerplaats van FC Purmerend hebben geïnstalleerd, komen Luca en Mica als eersten ter plaatse om de verzamelde kerstbomen in te leveren. De broertjes haalden vorig jaar de eerste plek en weten deze keer ook weer bovenaan de lijst te eindigen. De totale score valt dit jaar tegen, volgens sommige vanwege de afgelegen inleverplek en mogelijk spelen ook de ook de nogal vochtige weersomstandigheden hierbij een rol.

Net als vorig jaar worden de bomen lopend, per fiets en in of achter de auto aangevoerd. Met houten kruis, plastic pot en soms nog met een verdwaalde kerstbal. De bomen worden niet meer ter plaatse versnipperd, maar opgehaald door wagens van de gemeente.  

Extra boom
Ook deze keer is het vanwege de veiligheid van de gemeentewerkers geen handje contantje, maar krijgen de inleveraars een bon met daarop het aantal ingeleverde bomen en het te ontvangen bedrag. Sommige aanbieders met één of twee kerstbomen laten de bon voor wat het is en schenken de boom ter plekke aan kinderen die zo een extra boom kunnen inleveren.

Inwisselen
Op vrijdag 6 januari tussen 10.00 en 15.00 uur kunnen de bonnen met het opgehaalde bedrag worden ingeleverd voor contant geld (50 cent per boom) bij wijkkantoor Gors aan Dotterbloem 100 (naast winkelcentrum Zwanebloem) of de gemeentewerf in Middenbeemster Insulindeweg 2. Zijn bomen in Purmerend ingeleverd, dan kunnen de bonnen alleen ingewisseld worden in de Gors. Zijn de bomen ingeleverd in de Beemster, dan zijn de bonnen alleen te verzilveren in Middenbeemster  Het geld ligt gepast en op naam klaar.  

De kerstboom mag nog tot en met 13 januari worden neergelegd  op een plek voor de woning, waar de vrachtwagen makkelijk kan komen en de boom het verkeer niet belemmert. Medewerkers van de gemeente rijden rond en halen ze op.

 

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *