Maatschappelijke dag Wooncompagnie

31/05/2011

Vanwege deze dag is Wooncompagnie op donderdag 9 juni gesloten. Voor spoedreparaties en vragen kunt u gewoon contact opnemen. Het personeel beleeft op die datum de jaarlijkse Maatschappelijke Dag. Iedereen is dus elders werkzaam: als vrijwilliger in de kernen waar Wooncompagnie actief is. De woningcorporatie toont hiermee haar maatschappelijke betrokkenheid en de medewerkers worden bewust gemaakt van de vele maatschappelijke bijdragen die zij kunnen leveren.

Op de Maatschappelijke Dag gaan medewerkers van Wooncompagnie belangeloos aan de slag voor uiteenlopende organisaties. Het scala aan werkzaamheden is breed. Het varieert van woonkamers sausen bij zorginstelling Midgard tot bestraten in het hertenkamp in Purmerend. Behalve klussen en schoonmaken gaan de vrijwilligers van Wooncompagnie ook veel zorgen. Een groep van 12 cliënten van Odion gaat een dag naar Dolfinarium Harderwijk, GGZ-cliënten in Schagen krijgen een heerlijke driegangenlunch voorgeschoteld, cliënten van Wonen Plus worden begeleid tijdens een dagje uit naar Volendam en de senioren van Avondlicht in Hoorn worden vermaakt met spelletjes en wandelingen. Kortom, er gaan weer vele handen uit de mouwen.

Iedereen doet mee

Ieder jaar blijkt opnieuw hoe waardevol en dankbaar vrijwilligerswerk is. Dat maakt de Maatschappelijke Dag – en de omvangrijke organisatie – de moeite meer dan waard. Mariël Esser, projectmedewerker: ‘We gaan actief op zoek naar geschikte projecten en overleggen met onze maatschappelijke partners. We toetsen alles op haalbaarheid en rendement. Vervolgens kunnen onze medewerkers zich opgeven voor een klus die ze aanspreekt en zorgen ze er met een klein team voor dat het project op de dag zelf succesvol en met veel plezier wordt afgerond. Iedereen doet mee, en ervaring leert dat het aan het einde van de dag een rijke ervaring is belangeloos de medemens te helpen.’

Bereikbaarheid 9 juni

Wegens de maatschappelijke activiteiten zijn alle vestigingen van Wooncompagnie op donderdag 9 juni gesloten. Voor het melden van calamiteiten blijft het Telefonisch Informatie Punt (0900 2022 373, lokaal tarief) 24 uur per dag bereikbaar. Overige zaken nemen de medewerkers van Wooncompagnie vanaf vrijdag 10 juni weer in behandeling. Voor antwoord op veel vragen en meldingen kunnen huurders uiteraard ook terecht op de website: www.wooncompagnie.nl.

fotobijschrift:  medewerkers aan de slag in Natuurgebied Zwanenwater.

Bron: Wooncompagnie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *