Manifestatie ‘Een beperking is geen belemmering, iedereen kan sporten’

30/08/2016

Aanstaande zondagmiddag tussen 12.00 en 16.00 uur is er op de Schapenmarkt in Purmerend een gratis toegankelijke manifestatie van aanbieders van aangepaste sporten en beweegactiviteiten. Deze aanbieders presenteren aangepaste sportieve mogelijkheden in Purmerend en de nabije omgeving voor mensen met een chronische, verstandelijke, lichamelijke, visuele, auditieve of autismeverwante beperking. Spurd presenteert die dag de geactualiseerde gratis brochure Wegwijzer aangepast sporten met een overzicht van alle sportverenigingen en overige sportaanbieders.

Demonstraties

Tijdens de MarktstadRun zijn er op het parkeerterrein bij parkeergarage ’t Lammetje tussen 12.00 uur en 16.00 uur demonstraties van aangepaste sporten en beweegactiviteiten. Er zijn doorlopend demonstraties van en mogelijkheden mee te doen aan bijvoorbeeld badminton, basketball, bootcamp, dansen, duiken, handbal, judo, Nordic Walking, tafeltennis en voetbal. De sportaanbieders geven ook informatie en kunnen adviseren bij het kiezen van een aangepaste sportbeoefening. Wie een persoonlijk aangepast sportadvies wil, kan naar de kraam van Spurd gaan. Voor kinderen is er een stormbaanluchtkussen.

Voor het eerst sporten

Dit jaar is er tijdens de manifestatie bij de Koemarkt bijzondere aandacht voor mensen met een beperking die voor het eerst willen gaan sporten. Spurd doet dat met het NOC*NSF project ‘Samen voor Goud’. Wie een aangepaste sport gaat doen, gaat dan als onderdeel van ‘Samen voor Goud’ een keer samen sporten met een Paralympische topsporter. Voor meer informatie kunnen belangstellenden langs bij de kraam van Spurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *