Niet meer parkeren op Nuka-terrein

25/05/2018

De komst van de Markthal op het NUKA-terrein (tussen de Koemarkt en Plantsoenstraat) in Purmerend is een feit. Vanaf deze week worden er verschillende, voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd voor het bouwrijp maken van het terrein.
Op het terrein kan nog tot en met 3 juni worden geparkeerd, maar vanaf maandag 4 juni is het parkeerterrein definitief afgesloten. De taxistandplaats wordt verplaatst naar een zone langs ’t Lammetje. Ontwikkelaar Attica verwacht vanaf oktober te kunnen starten met de bouw van de Markthal.

De historische functie van Purmerend als marktstad wordt verder ontwikkeld met de komst van de multifunctionele overdekte Markthal. Op de plek van de voormalige Nukahal (nuchtere kalverenhal) wordt de nieuwe hal gebouwd. Het doel is om de Markthal een echte centrale publieke functie te geven met een brede, gevarieerde en toegankelijke programmering: voor en door Purmerend. Naast een diversiteit aan markten kunnen bijvoorbeeld ook voorstellingen en tentoonstellingen worden geprogrammeerd. De ontwikkelaar wil die programmering graag met de inwoners, verenigingen en bedrijven verder ontwikkelen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *