Melkwegbrug gekozen als Perfecte Plaatje van Purmerend

03/05/2021

Op zaterdag 1 mei maakte Karin Verdel van het  Kunstcollectief Purmerend de uitslag bekend welke fotograaf de meeste stemmen van het publiek  heeft ontvangen voor Het Perfecte plaatje van Purmerend. De kunstwerken waren geruime tijd te zien in de etalage van fotowinkel Looman en iedereen kon stemmen. Na het tellen van de vele stembiljetten kwam met een ruime meerderheid fotograaf en filmer Daan van Asselt (23) met zijn kunstwerk van de Melkwegbrug en golven op het water als winnaar uit de (stem)bus.

Daan van Asselt is blij met zijn overwinning. Voor de jonge fotograaf, die als freelance cameraman zijn brood verdient, ligt zijn passie in de artistieke kant van het  fotograferen. Het winnen van deze wedstrijd is een erkenning van zijn kunstenaarschap. Als Purmerender is hij blij dat de wedstrijd werd georganiseerd. “Er zijn in Purmerend niet veel mogelijkheden om mijn kunst te laten zien. Toen ik zag dat deze wedstrijd werd gehouden, heb ik meteen besloten om mee te doen.” 

Zwart, wit en goud
Over zijn indrukwekkende panoramafoto van de Melkwegbrug met de Melkweg erboven vertelt Daan dat deze is opgebouwd uit 38 aparte foto’s, genomen vanuit  verschillende standpunten. Alleen zo krijg je het extreme beeld dat de foto zo  bijzonder maakt. De detailfoto van het kabbelende water is bijna abstract, een lijnenspel van zwart, wit en goud. De winnende foto’s zijn nog een maand te bewonderen in de etalage.

Uit weidevenner.nl 24/04/2021
Het Kunstcollectief Purmerend heeft als doel het bevorderen en zichtbaar maken van kunst in Purmerend. Daarnaast wil de stichting ook de contacten tussen kunstenaars onderling bevorderen. Dit doen ze onder andere met de inmiddels bekende Kunstroute en Etalageroute, maar daarnaast worden ook andere activiteiten georganiseerd. Na het succes van Sterren op het doek is men nu aan de slag gegaan met de Purmerendse versie van het TV programma Het Perfecte Plaatje.

De opdracht was: Maak twee foto’s met als onderwerp Purmerend, waarvan een foto van een voor de kunstenaar markante plek en de andere een detailfoto. De foto’s moeten elkaar aanvullen, maar hoeven niet verbonden te zijn en de foto’s mogen bewerkt worden. Zeven fotografen hebben hun best gedaan en elk twee werken ingeleverd. Het onderwerp is voor de toeschouwer meteen duidelijk: hier is Purmerend op zijn markantst en meest karakteristiek geportretteerd. We zien moderne flats, oude gevels, de stad bij dag en bij nacht. De beroemde koeien ontbreken niet, maar er is ook oog voor verbazend moderne details.’

 

 

1 comments

  1. Margaret schreef:

    Zo trots op deze man!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner