Minder parkeerplekken Centrum door werkzaamheden

14/10/2023

Camperplaats Bolwerk

Camperplaats Bolwerk

Stadsverwarming Purmerend start rond 16 oktober 2023 met de aanleg van warmteleidingen vanaf het parkeerterrein van het gemeentehuis aan de Populierenstraat via de Plantsoengracht en Gedempte Where naar het nieuwbouwproject PostNL. Gelijktijdig wordt het riool langs de Plantsoengracht en de Gedempte Where vervangen. Voor de aanleg van leidingen en riool moet worden geboord en de openbare weg op sommige plekken opengebroken. Verschillende straten en plekken zijn daardoor minder goed te bereiken.  Naar verwachting zijn de werkzaamheden begin 2024 afgerond.

Er wordt in fases gewerkt zodat de overlast niet overal tegelijk is. Om het verkeer op de werkplekken zo soepel mogelijk te laten verlopen, worden omleidingsroutes ingesteld. De planning is zo ingericht dat de binnenstad zo min mogelijk overlast heeft. Evenementen die gepland staan, gaan gewoon door. De nood- en hulpdiensten hebben tijdens de werkzaamheden altijd ongehinderde toegang.

Parkeren
Op het Looiersplein wordt ruimte gemaakt voor het plaatsen van een boorstelling. Bij de Achterdijk wordt voor het uitvoeren van de werkzaamheden de straat opengebroken, wat gevolgen kan hebben voor de bereikbaarheid. Alle panden blijven te voet wel gewoon bereikbaar. Parkeerplekken in de Nieuwstraat zijn tijdelijk niet bereikbaar. De camperparkeerplaats Bolwerk is gesloten van 23 oktober tot 26 januari.

Inloopbijeenkomst
Ondernemers in de binnenstad zijn niet blij met het tijdstip van de werkzaamheden in de drukke periode vlak voor de feestdagen. Gevreesd wordt dat vooral door het wegvallen van een flink aantal parkeerplekken, met name Bolwerk en Nieuwstraat, de omzet gevoelig zal dalen. De gemeente, aannemer MVOI en SVP organiseren binnenkort een informatieavond voor ondernemers.  Meer informatie is te vinden op de projectpagina.

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *