Miniview met wijkmanager Weidevenne Michael Lanting

20/09/2020

Video met miniview Piet Jonker en Michael Lanting Weidevenne bestaat inmiddels ruim twintig jaar en zolang heeft de wijk, net als alle andere wijken, een wijkmanager. Uit onderzoek van de gemeente blijkt echter dat niet alle bewoners dat weten. Tijd dus om de wijkmanager van Weidevenne in de spotlights te zetten met een miniview. Michael loopt of fietst niet alle dagen door de wijk, maar na enig speurwerk weet de redactie hem te vinden op de Zwaaiplaats, de plek aan de Kanaaldijk waar het ruim twintig jaar geleden allemaal begon.

Vanaf 1990 houdt de gemeente om de twee jaar een Omnibusenquête. Omnibus staat daarbij niet voor een vroeger voor openbaar vervoer gebruikt rijtuig getrokken door paarden, maar voor meerdere boekwerken in één band. Onlangs is de versie 2019 uitgekomen en over hel algemeen scoort Weidevenne (inclusief Hazepolder en Kop West) redelijk goed.

Veiligheidsgevoel
OmnibusenqueteVoor ‘prettigheid’ in de wijk wordt een rapportcijfer 7.7 gegeven en voor inrichting een 7.2. Zo’n 72 % van de ondervraagden vindt dat ze genoeg zijn betrokken bij plannen voor veranderingen (hoogste score van alle wijken), maar daartegenover krijgt hondenpoep een onvoldoende. Het veiligheidsgevoel krijgt een ruime voldoende en maar liefst 90% van de deelnemers heeft geen last van het gedrag van de buren. Michael gaat tijdens het miniview in op een aantal van deze zaken, maar geeft ook uitleg over Wijkmanagement, wijkgericht werken, HOP, varen in de wijk en hoe hij is te bereiken.

Struikelen
Tijdens een (niet representatief) onderzoek door de redactie bij het winkelcentrum Weidevenne bleek dat niet iedereen de wijkmanager kent. Eén van de ondervraagden vertelde hem niet te kennen ‘al zou ik over hem struikelen’. Een oorzaak kan zijn dat veel bezoekers van het winkelcentrum niet in Weidevenne wonen.

Michael Lanting is te bereiken via Klantcontactcentrum (KCC) telefoon 0299 452452 of mail m.lanting@purmerend.nl

Klik HIER om het miniview te bekijken, of op de foto bovenaan het artikel.

straatinterview

straatinterview

Zwaaiplaats Purmerend

1 comments

  1. H N van Niekerk schreef:

    Een Sympathieke kerel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *