Miniview: Wie is de BABS?

13/08/2023

Klik op de foto om de miniview te bekijken.

Iedereen die gaat trouwen krijgt er mee te maken. Wanneer, waar, hoe? Wie zijn getuigen en wie nodigen we uit? De meest belangrijke vraag komt echter meestal als laatste: wie is de BABS? Niet algemeen bekend is dat er in Purmerend een ruime keus aan trouwambtenaren is en dat zij officieel Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand zijn en doorgaans BABS worden genoemd.  Hoe dat precies in elkaar zit vertelt Sara Mars in deze miniview.

BABS is niet zomaar een bijbaantje, je moet een cursus volgen en een eed afleggen, maar het belangrijkste is volgens Sara dat je het leuk vindt. “Je krijgt met verschillende mensen te maken die allemaal een andere gedachte hebben over de huwelijksvoltrekking. Daar duik je dan in en probeert een leuk verhaal te maken zodat het nieuwe echtpaar kan terugkijken op een mooie en feestelijke trouwdag.” 

Kussen
Arnold en Brenda kiezen voor de huwelijksvoltrekking de trouwzaal in het oude stadhuis aan de Kaasmarkt en Sara verklaart het stel, na een mooie en met humor doorspekte speech, als getrouwd. “Jullie mogen elkaar nu kussen.” Na het officiële gedeelte met onder andere het tekenen van de akten, vertrekt het nieuwe paar met de gasten naar het feest en zit het werk van BABS Sara en gastvrouw Loes er op.  

Kiezen
In Purmerend / Beemster zijn momenteel acht trouwambtenaren als BABS beschikbaar: Sara Mars, Wout Zeekant, Nine van Kerkvoort, Manon Dijkshoorn, Jaap Dik, Doréty van Raaij, Daphne van Huizen en Annemiek Lely. Het bruidspaar kan kiezen welke trouwambtenaar het huwelijk gaat voltrekken.

Locaties
Er is een ruime keuze uit een aantal trouwlocaties. In Purmerend zijn dat onder andere: trouwzaal of raadzaal stadhuis, oude stadhuis Kaasmarkt, Spijkerman Eten & Drinken, Pop- en cultuurpodium P3 en Theater de Purmaryn. In de Beemster zijn onder andere beschikbaar: Agrarisch Museum Westerhem, Fort Spijkerboor en Bezoekerscentrum Beemster.

De volledige lijst van trouwlocaties is te vinden op www.purmerend.nl.  Kiezen voor een andere locatie kan ook, maar die moet dan wel vooraf gekeurd worden door de gemeente (zelf een locatie kiezen). Hieraan zijn onderzoekskosten verbonden: 

 Klik op de link  om de miniview te bekijken
Wilt u ook iets delen met andere bewoners of instanties via een miniview, neem dan contact op met de redactie, Mail: redactieweidevenner@gmail.com.

Gastvrouw Loes en BABS Sara Mars

Gastvrouw Loes en BABS Sara Mars

 

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner