Mozaïeken met elkaar werkt verslavend

23/08/2012

Het mozaïeken aan het Semerusplein gaat ook tijdens de zomermaanden gewoon door. Elke dinsdag- en vrijdagavond is er een vaste ploeg dames. Linda, Inge Mascha en Liesbeth kunnen zich inmiddels ervaren mozaïekers noemen. Maar regelmatig zijn er ook nieuwe buren die een handje komen helpen.

Een vader kwam met zijn dochter en ook moeders met hun kinderen doen graag mee. Tijdens de afgelopen periode was het soms hééél erg warm in de container. Gelukkig was de oplossing dichtbij want buurvrouw Els haalde een ventilator. De meeste figuren (zoals de krokodil, leeuw, pinguïn en olifant) zijn al klaar. Nu is het tijd om de bankjes op te vullen. Een tijdrovende klus maar iedereen is inmiddels zo verslaafd aan het mozaïeken dat ook dit geen probleem is.

Monique Klaassen, initiatiefneemster, is zeer tevreden over het verloop van dit project. Wel heeft ze een verzoek aan alle bewoners uit de buurt: ”Kunnen we er met z’n allen voor zorgen dat er geen kinders meer op de container klimmen/spelen? Het is een gevaarlijke situatie en de container moet straks ook weer heel terug. De container is al oud, ik weet niet hoe de bovenkant eruit ziet, maar de zijkanten zijn al flink doorgeroest, dus liever geen kinders erbovenop!”

De nieuwe speeltoestellen zijn inmiddels besteld door de gemeente. Er komt een combinatietoestel, een schommel en een duikelrek. Alle toestellen komen in een valondergrond van kunstgras en natuurlijk komen  er de banken van mozaïek bij te staan. In september moet alles afgerond zijn, maar dan is het Semerusplein een van de mooiste speelpleinen van Weidevenne.

Op http://www.facebook.com/SamenMozaiekenInWeidevenne kunt u de ontwikkelingen volgen. Kijk ook op het fotoalbum voor meer foto´s.

Wilt u ook een keer meedoen? Kom op vrijdag- of dinsdagavond gewoon even langs.

Moeder Tanja met dochters Nova en Manou

 

.

 

 

 

 

1 comments

  1. Monique Klaasen http://www.facebook.com/SamenMozaiekenInWeidevenne schreef:

    Er is vanavond (7 september) hard gewerkt door 9 dames! Buiten de foto’s van de vooruitgang zijn er heel wat lastige klusjes geklaard; achterkant en onderkant, super dames!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner