Mummie van Purmerend laat even op zich wachten

11/09/2020

Een paar weken geleden presenteerde Alex Vallentgoed zijn boek De mummie van Purmerend, genoemd naar het verhaal over Huig Blokker. Na de presentatie overhandigde Alex het eerste proefexemplaar aan burgemeester Don Bijl en na nog een paar kleine wijzigingen ging de druk van de volledige oplage van start. Het plan was om de verkoop van het boek tijdens de Open Monumentendagen  op 12 september te starten, maar dat kan helaas niet doorgaan.

Alex: “We stonden met spanning te wachten op de aflevering, maar toen we de pakken openden, sloeg dat om in schrik. Door een productiefout voldeden de boeken niet aan de gestelde kwaliteit en konden we niets anders dan alles terugsturen naar de drukker. De nieuwe levering gaat waarschijnlijk twee weken duren en daar balen we verschrikkelijk van, want een flink aantal mensen heeft het boek al besteld.”

‘Wie op de oude begraafplaats aan de Nieuwstraat rondloopt waant zich in het Purmerend van vroeger. Burgemeester Jonkheer C. van Citters, dokter J. J. Maats, W. Eikenboom, Isse de Vries, notaris N. Doncan, H. Swidde, W. Zadetis, en Huig Blokker de mummie van Purmerend. Vele bekende namen van bewoners die toen leefden, staan gebeiteld of geschilderd op de grafstenen. In een hoekje van het kerkhof geven kleine grafsteentjes met vrijwel niet meer te lezen tekst aan dat er ook kinderen werden begraven. Niet iedereen kon zich een grafsteen veroorloven, en kreeg dan slechts een nummer. Achter alle bewoners van het kerkhof schuilt een verhaal en over ruim dertig van hen heeft Alex Vallentgoed een boek geschreven.’ weidevenner.nl  5 september 2020

De mummie laat nog even op zicht wachten, maar de oude begraafplaats aan de Nieuwstraat is op Open Monumentendag 12 september 2020 geopend vanaf 10.00 uur. Het boek is dan niet te koop, maar wel te bestellen.

Tip: Leuk idee voor 5 december!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner