Mysterie bord Beusebos opgelost

23/12/2019

Enige tijd geleden staan wandelaars en hondenuitlaters vreemd te kijken als blijkt dat opeens het bord met de plattegrond van het Beusebos verdwenen is. Niet direct dramatisch, want het bos is nog steeds afgesloten en wandelen en hond uitlaten gebeurt in de berm (talud) van de A7, maar toch. Er mist gewoon iets. Tot verbazing van velen is het bord opeens weer terug. Schoon en glanzend hangt het weer op z’n vertrouwde plek bij de ingang van het pad naar het Beusebos. Er is natuurlijk meteen een diepgaand onderzoek ingesteld naar de dader(s) en uiteindelijk is de waarheid aan het licht gekomen.

Het bord is van de palen ‘gevallen’ en een langskomende Beusebosliefhebber denkt ‘dat is een mooie gelegenheid om het bord op te knappen’ en neemt het mee naar huis, maak het schoon, repareert het en hangt het weer vakkundig terug. Nu het bord weer staat te pronken lijkt alles pais en vree, maar bij een bezoekje blijkt dat nu het bord “Kriegerpad” is vernield. Hoewel niet officieel en indertijd met een knipoog aangebracht is het toch een raar gezicht zo’n half bord aan de paal.

Op het kerkhof
Ook hiervoor is natuurlijk een serieus, diepgaand en minutieus onderzoek opgestart en uit het resultaat blijk dat met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kan worden aangenomen dat het bord is aangereden door een tractor of vrachtwagen. Aangetroffen bewijsstukken op de plaats delict, onder andere een buitenspiegel en glasdelen, wijzen in die richting en brede bandensporen versterken deze aanname. Hoewel het gezegde luidt de ‘dader ligt op het kerkhof’ hopen we dat het in dit geval niet letterlijk is, maar voorlopig heet het  ‘Pad zonder naam’ in plaats van Kriegerpad.

3 comments

 1. jochem van der berg schreef:

  wegtrekker?

 2. Jaap Bakels schreef:

  In Vlaanderen noemen ze het cordon sanitaire, met deze techniek wordt ook het Beusebos slim geïsoleerd voor het publiek.
  Binnenkort gaat het halve bos plat, en niemand weet het zich meer te herinneren dat je daar heerlijk kon wandelen.

 3. Het is geen bos schreef:

  Het is geen bos…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *