Nelsie’s Fine-Alley en blijheid

31/08/2015

DSCN2849Het is zondagmiddag 30 augustus en we zijn in Nelsie’s Fine-Alley aan het Abel Tasmanplein 92 om de sfeer te proeven. Na ontvangst met een glaasje wijn door gastvrouw Pieternel, zet ze haar missie als volgt neer: “De ruimte bieden aan het delen van kunst, muziek en andere creativiteit, mensen bijeen brengen, wat blijheid brengen, een vonkje laten springen zodat mensen geraakt worden.”

Gedicht
Tjerk Hiemstra is een jonge Purmerendse dichter die twee dichtbundels.publiceerde Vandaag draagt hij voor uit eigen werk en met begeleiding van de bluesmuziek van het duo T-Bone and Friends, dit keer gevormd door Gert en Ron: “Liefde op het tweede gezicht.” De aanwezigen zijn zichtbaar geraakt.

Podium voor kunstenaars
Het pand is nog in het stadium van ruwbouw, nooit verkocht en /of in gebruik genomen en Pieternel mag het gebruiken in het kader van antikraak. Ze heeft de grote langwerpige ruimte ingericht met vintagespullen die te koop zijn. Daarnaast hangt en staat er veel werk van kunstenaars die exposeren.

Atelier
Frank Roodenburg schildert en is één van de kunstenaars die bij Nelsie’s exposeren. Hij gebruikt de ruimte eveneens als atelier, omdat er in eigen huis te weinig ruimte is voor het werken met grote doeken. Frank: “Ik ben erg blij dat ik Pieternel heb leren kennen.”

Welkomstijden
Pieternel benadrukt dat iedereen welkom is voor een bezoekje aan Nelsie’s om te genieten van samenzijn en muziek onder het genot van een drankje. Wilt u ook een keer komen kijken? U bent van harte welkom. Nelsie’s Fine-Alley is elk tweede en vierde weekend van de maand open op zaterdag en zondag vanaf 13.00 uur.

Voor meerdere foto’s kunt u terecht op de link van ons FOTO-ALBUM

1 comments

  1. pieternel schreef:

    Ik ben heel dankbaar voor dit leuke stukje in de wijkkrant en de enorm leuke ontmoeting met Janny (schrijfster van dit stukje), die plotseling in Nelsie’s was en kennelijk onze opzet erg leuk vond…..Hoop dat velen haar zullen volgen! Groet en hopelijk tot ziens in Nelsie’s, Pieternel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *