Nieuw onderkomen voor Archeologische Werkgroep Purmerend

27/01/2013

foto: Piet Jonker

Op zaterdag 26 januari opende wethouder Roald Helm het nieuwe onderkomen van de Archeologische Werkgroep Purmerend aan de Neckerstraat. Een jaar lang is de werkgroep bezig geweest met het opknappen van het huis, en het resultaat is een representatief onderkomen.

De werkgroep werd in 1986 opgericht vanuit de Vereniging Historisch Purmerend door een werkgroep onder leiding van Peter Kersloot. Al snel ging men verder als zelfstandige vereniging onder de naam Archeologische Werkgroep Purmerend. Het eerste onderkomen was een bouwkeet van de firma De Wit en daarna een klaslokaal van de Willem Eggertschool aan de Nieuwstraat. Een nieuwe verhuizing volgde naar de zolder in de oude HBS (De Ark) aan de Wilhelminalaan. Vanwege de verkoop van het pand moest er wederom worden uitgekeken naar een nieuw onderkomen. Na overleg met de gemeente is het uiteindelijk Neckerstraat 11 geworden.

Na zevenentwintig jaar heeft de vereniging nu ‘voorlopig’ een zelfstandig onderkomen. Van daaruit kan de vereniging de aandacht vestigen op de doelstelling, namelijk het beheren van het Purmerends bodemarchief. Er is ook een grote collectie bodemvondsten te zien. Binnenkort wordt er een tentoonstelling georganiseerd in de nieuwe vitrines in de hal van het gemeentehuis.

Wie meer wil weten over de vereniging, of eens een kijkje wil nemen in het nieuwe onderkomen, kan terecht op dinsdagavond vanaf 20.00 uur. Voor meer informatie: J.T.F. van Waard, tel: 020-8220874 / 06-12305273, e-mail: archeol@xs4all.nl, of kijk op de website: www.archeologiepurmerend.nl

Wethouder Roald Helm met de leden van de Archeologische Werkgroep Purmerend, foto: Piet Jonker

Voorzitter Jan van Waard, tijdens de openingsspeech, foto: Piet Jonker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *