Nieuw Toeristisch Overstappunt in Purmerend

27/03/2022

Aan de Beemsterburgwal, naast de Beemsterbrug, is een nieuw Toeristisch Overstappunt (TOP) geplaatst. Een TOP is een zuil met recreatieve informatie om vandaar te fietsen, wandelen en varen in Purmerend en omgeving. Ook is op de zuil een ‘wandelpaneel’ met afwisselende en gemarkeerde rondwandelingen van het wandelnetwerk Laag-Holland te vinden. Het is een mooie start voor het ontdekken van de binnenstad met de horeca, winkels, stadsgrachten en het maken van bijvoorbeeld een bomenwandeling of bezoek aan het museum.

 

Wethouder Mario Hegger: “Een TOP in Purmerend is een lang gekoesterde wens die nu in vervulling is gegaan. De groene zuil staat op een uitstekende locatie. Hier komen het fiets-, wandel- en vaarnetwerk van Purmerend samen op de rand van onze gezellige binnenstad met leuke winkels, een mooi Purmerends Museum en fijne horeca. Het is de perfecte uitvalsbasis om de mooie en unieke plekken in Purmerend en Beemster te ontdekken.”

Toerist in eigen land
Op de opvallend groene informatiezuil is een verscheidenheid aan fiets-, wandel- en vaarroutes te vinden. Echter ook bezienswaardigheden, horecagelegenheden, overnachtingsmogelijkheden en tips voor wat er allemaal te zien, doen en beleven is in Purmerend en de regio.

Realisatie en financiering
De realisatie van de nieuwe TOP in Purmerend heeft plaatsgevonden in opdracht van het bestuur van Recreatieschap Twiske-Waterland en is uitgevoerd door Recreatie Noord-Holland en Bureau Toerisme Laag Holland. De financiering van de nieuwe TOP Purmerend is mogelijk gemaakt door het recreatieschap Twiske-Waterland en door subsidie van de Provincie Noord-Holland.

Kijk voor meer informatie over de TOP’s op www.natuurwegwijzer.nl/tops en op www.laagholland.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner