Nieuwbouw in historische stijl aan het Slotplein

25/11/2020

De gemeente heeft op woensdag 25 november 2020 een overeenkomst gesloten met projectontwikkelaar Pakhuis Real Estate B.V. voor de ontwikkeling van 31 nieuwe appartementen aan het Slotplein in Purmerend. Wethouder Eveline Tijmstra en directeur Stephan de Bruin toonden op de restanten van Slot Purmersteijn hoe het Slotplein er na de nieuwbouw gaat uitzien. Het plan krijgt dezelfde historiserende bouwstijl als de panden aan de Neckerdijk en zal volgens De Bruin ‘een verrijking voor de binnenstad zijn’.

Het project loopt al langere tijd en verleden jaar zijn de plannen gepresenteerd aan omwonenden, die overwegend positief reageerden, mede omdat er geen parkeerplaatsen verdwijnen. Nieuwe bewoners komen overigens niet in aanmerking voor een parkeervergunning. Eerder geplande winkels op de begane grond zijn in dit nieuwe plan vervangen door woningen.

Oud met nieuw
Wethouder Tijmstra reageerde verheugd. ,,Deze plannen voegen echt iets moois toe op deze historische locatie. Ik ben blij dat oud met nieuw kan worden verweven en dat er zo weer 31 nieuwe woningen in Purmerend worden gebouwd.“  Ook De Bruin is blij om projecten als deze in de binnenstad te mogen realiseren. ,,Het is fijn om nu weer die kans te krijgen.” 

Inrichting
Als de appartementen klaar zijn, wordt het Slotplein opnieuw ingericht. De plannen daarvoor zijn nog in ontwikkeling, maar er verdwijnen geen parkeerplekken, wel komt er meer aandacht voor groen. Het monument van Slot Purmersteijn krijgt een prominente plek op het nieuwe plein. De bouw start naar verwachting al voor de bouwvak van 2021 en zal ongeveer een jaar duren.

Kanaalstraat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner