Nieuwe appartementen en kantoren in Kop West

22/03/2024

Als sluitstuk van de bebouwing aan de Steltloper, tussen Rotterdamhaven en de A7, is het projectteam van Mercuur Groep bezig met de ontwikkeling van Jacana. In mei start de bouw van een opvallend woon- en werkcomplex aan de rand van Kop West. Het gaat om negentien duurzame sociale huurappartementen( Wooncompagnie) en vijf duurzame kantoren die te koop worden aangeboden door Van Overbeek Makelaars. De appartementen worden ‘sleutel klaar’ opgeleverd, zodat huurders ze snel kunnen betrekken.· 

Het complex beslaat een bruto vloeroppervlak van circa tweeduizend vierkante meter en is verdeeld over vijf bouwlagen. De kantoorruimtes worden casco en vrij indeelbaar aan de kopers opgeleverd, maar kunnen desgewenst op maat worden afgebouwd. Het opvallende ontwerp, met de overstek van de tweede verdieping, is een architectonisch hoogstandje van EWP Purmerend BV.

Duurzaan
Qua duurzaamheid voldoet het complex aan alle BENG-eisen (Bijna Energie Neutrale Gebouwen), zoals vastgelegd in het Bouwbesluit. Deze normen zijn opgesteld om het energieverbruik en de CO2-uitstoot van nieuwe gebouwen te verminderen en dragen bij aan de duurzaamheidsdoelen van de overheid. Dit resulteert voor dit  complex in energielabels oplopend van A tot A++++.

Foto: John Hill, Wikimedia.

Lange tenen
Aan de Steltloper in Weidevenne staan meerdere gebouwen ‘op hoge poten’ die refereren aan een vogelsoort. De jacana is een zwart-bruine vogel met gele plekken in de vleugels. De vogel heeft een gele snavel en rode lellen aan de kop en lange groene poten met uitzonderlijk lange tenen, waardoor hij over drijvende waterplanten kan lopen. De jacana komt voor in tropische en subtropische zoetwatergebieden met drijvende vegetatie op de Kleine Soenda-eilanden, Nieuw-Guinea, de Molukken, Celebes, Borneo, Mindanao (Filipijnen) en het noorden en noordoosten van Australië. In Weidevenne is deze vogel nog niet gesignaleerd, maar als gebouw straks wel te bewonderen en te bewonen.       

Jacana 2

 

                                                                      

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner