Nieuwe Beheersverordening Kop West, 16 maart inloopavond

15/03/2023

In 2013 is de gemeente Purmerend begonnen met de ontwikkeling van Kop West (toen nog Kop van West). Inmiddels zijn bijna alle kavels uitgegeven en ontwikkeld. Om de gebouwen in Kop West te mogen bouwen is in 2015 het huidige bestemmingsplan Kop van West 2014 vastgesteld. In dat bestemmingsplan staan bouw- en gebruiksmogelijkheden die meer toestaan dan wat er inmiddels is gebouwd. Daarom is dat bestemmingsplan niet meer actueel. Hiervoor komt de Beheersverordening Kop West 2023 in de plaats.

In deze nieuwe beheersverordening is de bestaande situatie van de wijk vastgelegd. Er worden geen andere nieuwe bouwprojecten mogelijk gemaakt. In feite verandert er dus niets in de wijk, alleen de juridische regels worden aangepast aan de bestaande situatie. De beheersverordening ziet er vergelijkbaar uit als een bestemmingsplan. Het bestaat uit een toelichting, regels en een verbeelding (plankaart).
De conceptversie van de beheersverordening zijn te bekijken op de website kopwest.nl. Als er na het bekijken van de documenten nog vragen of opmerkingen zijn, dan kunnen deze tijdens de inloopavond op 16 maart worden gesteld.

Datum inloopavond: donderdag 16 maart 2023 tussen 19.00 en 20.30 uur in  restaurant Brownies & Downies, Genuahaven 48. Tijdens dit inloopmoment kunnen bewoners reageren op de nieuwe beheersverordening en vragen stellen aan de projectgroep.  Aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie: Chantal Bernaards, Casemanager omgevingsinitiatieven, telefoon 0299 452 452.

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner