Nieuwe bestrating deel Abel Tasmanplein

28/12/2023

Een gedeelte van de bestrating van de rijbaan van het Abel Tasmanplein, in het centrumgebied van de wijk, ligt los en wordt vervangen. Het gedeelte dat nog goed is blijft zoals het is. Het werk begint op 15 januari 2024, er wordt gewerkt in twee fasen, daardoor blijft het plein bereikbaar. Een deel van de parkeerplaatsen blijft ook beschikbaar, maar dat zijn er minder dan normaal. Er wordt met borden aangegeven welke parkeerplekken te gebruiken zijn en welke route er gevolgd moet worden.

Aannemer Rutte BV voert het werk uit en in totaal duurt het drie weken. Er wordt gestart met de rijbaan aan de inrit van huisnummer 92 t/m 120 (fase 1). Op dat moment zijn de parkeerplaatsen voor Abel Tasmanplein 92 t/m 120 tijdelijk niet bereikbaar voor auto’s en ander gemotoriseerd verkeer. Het voetpad langs het Abel Tasmanplein blijft wel open.

Afgesloten
De werkzaamheden worden zo snel mogelijk uitgevoerd om het eigen terrein weer bereikbaar te maken. Vanaf vrijdag 19 januari werkt de aannemer verder aan het parkeerterrein (fase 2) ter hoogte van het station. Tijdens de werkzaamheden aan de rijbaan is deze afgesloten voor verkeer

De werkzaamheden starten op maandag 15 januari en duren tot vrijdag 2 februari. Auto’s en ander gemotoriseerd verkeer kunnen dan geen gebruikmaken van de rijbaan. De planning van de aannemer is onder voorbehoud van het weer en kan daardoor enkele dagen afwijken.

Vragen:  via 0299 452 452 of omgevingsmanagement@purmerend.nl.

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *