Nieuwe Maatschappelijk SportCoaches Life Goals

04/11/2023

Zeven cursisten ontvingen in sporthal De Beuk hun certificaat Maatschappelijk SportCoach. Zij kunnen hiermee aan de slag met meerderjarige Purmerenders in een kwetsbare positie. Door sportbeoefening kunnen zij met meer zelfvertrouwen gaan deelnemen aan het dagelijks leven. De cursisten zijn afkomstig van Spurd, sportschool Your Perfection en het AOP (Algemeen Opvangcentrum Purmerend), de cursus is opgezet door Life Goals Nederland. In februari 2018 ging Life Goals Purmerend onder de vleugels van sportorganisatie Spurd van start.

De inzet is het bevorderen van sociale sportinitiatieven voor mensen in kwetsbare posities. Bijvoorbeeld mensen met psychische of mentale problemen, een verslavingsachtergrond, slechte thuissituatie, zonder sociaal netwerk, zonder dak boven het hoofd of weinig geld. Sporten en bewegen maakt fysiek en geestelijk gezond. Daarnaast ontstaat een groter sociaal netwerk en is het een goede dagbesteding. Life Goals Purmerend helpt zorg- en welzijnsinstellingen, sociale sportondernemers en sportverenigingen om sociale sportinitiatieven te realiseren. Een onderdeel is het aanbieden van de cursus Maatschappelijk SportCoach. Met de opgedane kennis kunnen zij Purmerenders die dat nodig hebben beter bereiken.

Vonk
Het Life Goals Programma bevordert in een veilige omgeving bij de deelnemers met sporten en bewegen de vonk voor nieuwe energie en zelfvertrouwen. De Maatschappelijk SportCoaches hebben kennis van de positie die mensen kwetsbaar maakt en begrijpen welke voldoening zij kunnen halen uit sporten en bewegen. Het Life Goals Programma brengt mensen die al langere tijd geen toegang hebben tot sporten weer in beweging. In Purmerend bestaat het programma op dit moment uit bijvoorbeeld voetbal, bootcamp en kickboksen. Tijdens het sporten maken de deelnemers hun hoofd leeg en zijn hun problemen even afwezig. Het positieve effect van sport op de mentale en fysieke gezondheid is onmiskenbaar.

Affiniteit 
De SportCoaches zijn met hun affiniteit, enthousiasme en deskundigheid bepalend voor het succes bij de deelnemers. Life Goals gebruikt in het begeleidingsprogramma onder meer de ‘waardes’ respect, communicatie, vertrouwen en positiviteit. De Maatschappelijk SportCoaches coachen niet om het winnen, maar hebben oog voor de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers. Life Goals Purmerend werkt onder meer samen met AOP (Algemeen Opvangcentrum Purmerend), Leviaan, Reakt, Spurd, Rugby Club Waterland en vv De Wherevogels.

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *