Nieuwe uitdaging voor Edwin Färber

18/09/2015

wetEens gebeurt het en het is nu gebeurd: onze vertrouwde wijkmanager Edwin Färber is een nieuwe uitdaging aangegaan in Wheermolen. Er ging een schok door de leden van de kerngroep toen we dit hoorden. Na vijftien jaar samenwerking heb je immers een band met elkaar.

Het begon allemaal in 2000, toen ook in Weidevenne bewonersparticipatie door middel van een kerngroep zou starten. Edwin nodigde me uit voor een gesprek op zijn kantoor, een eengezinswoning in de Merapistraat. Hij maakte me enthousiast voor het principe van een kerngroep en we zijn vervolgens met vier leden gestart. Hij heeft ons kennis laten maken met bewonersparticipatie en ons laten meepraten over de inrichting van de wijk.

Ondersteuning
Na die woning kwam er in 2003 een portacabin in de Nijlstraat 2. Van daaruit stuurde Edwin de werkzaamheden in de wijk aan. Hij had het vermogen de werkzaamheden te delegeren naar bijvoorbeeld de kerngroep en toch de touwtjes in handen te houden. We hadden als kerngroep een eigen postvak waarin de opdrachten en vragen werden gedeponeerd, die we vervolgens behandelden. Inmiddels bestond de kerngroep uit vier werkgroepen. De kerngroep werd zelfstandiger, vroeg de mening van bewoners en rapporteerde aan Edwin over onze bevindingen. Hij ondersteunde ons in het ontwikkelen van regels en richtlijnen voor de kerngroep en bij de ontwikkeling van de wijkkrant en website.

pol

Projecten
Ook een wijziging in de organisatie overleefde hij (gelukkig) en hij mocht in Weidevenne blijven werken. Veel werk had hij aan de verkeersoverlast, de planning van het station, het winkelcentrum, het hondenbeleid, de herinrichting van de Origamistraat, de ontwikkeling van jongerencentrum Columbuzz, het bankjesproject en het wijkplein Weidevenne. Ook bij een verschil van mening wist hij altijd in goed overleg met instanties tot een compromis te komen. Ook als de kerngroep leden bij de gemeente vastliepen, stimuleerde hij ons om door te gaan.

Rotonde
Bij de reorganisatie ‘wijkgericht werken’ werd het kantoor aan de Nijlstraat gesloten en verhuisde hij met zijn collega’s naar het gemeentehuis. Sinds die tijd werd alles centraal aangestuurd. Zijn laatste grote project was het adopteren door de kerngroep, in samenspraak met de Stichting Weidevenne, van de rotonde bij het Convento.

We nemen afscheid van een fijne en gedreven Edwin en wensen hem veel succes met zijn nieuwe wijk. Wij gaan verder met onze nieuwe wijkmanager, Sylvia de Blij, in wie we ook heel veel vertrouwen hebben.

Gerard Schotsman,

voorzitter Wijkkerngroep Weidevenne

PS: in de wijkkrant Weidevenne nummer 5 staat dat Edwin naar Overwhere gaat maar dit is niet correct. Onze excuses hiervoor (redactie).

1 comments

  1. henk van niekerk schreef:

    In mijn visie heeft Edwin het prima gedaan in de weidevenne.
    Bedankt namens een oud opzichter Civiel techniek en technische zaken uit Amsterdam, die heerlijk woont in de weidevenne.(mede door zijn team)
    Ik wens Edwin heel veel succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner