Nieuwsbrief Vereniging Historisch Purmerend on line

29/10/2020

De Nieuwsbrief van Vereniging Historisch Purmerend (VHP) is weer uitgekomen met daarin de mededeling dat de inloopmiddag op zaterdag 31 oktober niet kan doorgaan. Vanwege onderhoudswerkzaamheden is het VHP Inloophuis aan de Kanaaldijk helaas tijdelijk onbereikbaar. Deze zaterdag dus niet kaarten bekijken of kopen, in boeken snuffelen of gezellig een kopje koffie drinken. Natuurlijk kunt u altijd contact opnemen wanneer u vragen hebt, een schenking wilt doen of iets opgezocht wilt hebben.

In de nieuwsbrief is verder aandacht voor het jubileumboek 50 jaar Vereniging Historisch Purmerend. Het boek verschijnt half april 2021, maar is nu al te bestellen. De Mummie van Purmerend kan natuurlijk niet ontbreken, en ook daarover is alles te vinden. De vloggende wethouder komt langs en er worden gegevens gezocht van in fort Benoorden Purmerend gelegerde manschappen. Verder is er informatie over een ingekleurde film over de Jodenbuurt in Amsterdam in 1925.

Secretaris gezocht
Volgend jaar treedt secretaris Wil Rijswijk af (na 12 jaar). Voor een opvolder is de vereniging nu al op zoek naar iemand die haar taken kan overnemen en zich graag inzet voor de VHP. Zodoende kan diegene enige tijd meelopen om te worden ingewerkt. Hier leest u de taakomschrijving van de secretaris.pdf Voor het maken van de verslagen van de vergaderingen is een notulist aanwezig. Gewerkt wordt met het MS-Office365 systeem (in the cloud) waarbij dus enige kennis van computers en software nodig is. Lijkt het u een leuk om deel uit te maken van het bestuur? Neem dan contact op voor een persoonlijk gesprek.

Wilt u ook de nieuwsbrief ontvangen, of lid worden en twee keer p[er jaar het mooie magazine ontvangen, ga dan naar www.vereniginghistorischpurmerend.nl.

Inloop VHP huis

Inloop VHP -huis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner