Nikki en Remco geslaagd voor Fitvak A

21/08/2016

Nikki en RemcoIn de wijkkrant van mei 2016 (pagina 3, Samen sporten is een feest) deden wij verslag van het evenement dat Nikki de Graaf en Remco van der Kroon op 23 april organiseerden voor hun opleiding Fitvak A. Het motto van het evenement was: ‘Alleen sporten hoeft niet eenzaam te zijn en een goede workout hoeft niet veel tijd te kosten’.

De hele opleiding duurde 3,5 maand. Een van de onderdelen was een theorie-examen. Nikki: “Wat begon als dit doe ik wel even bleek toch best lastig te zijn. Iedere zaterdag ging ik fris en fruitig, toegewijd en geconcentreerd aan de slag. De eerste periode was vooral heel hard studeren. Ik was heel zenuwachtig voor het examen, maar ben met een ruime voldoende geslaagd.” Ook Remco slaagde voor zijn theorie-examen: “Ik vond het best pittig, we moesten veel leren. Het ging over anatomie, fysiologie, trainingsleer, krachtoefeningen/apparaten, voeding, doping en klantenbegeleiding.”

Portfolio

Na de theorie volgde het portfolio. Remco: “Dit was een werkstuk van uit vijf opdrachten: een lesprogramma van 16 weken voor een klant, testen, een evenement en de communicatie met de klant en binnen het team van het bedrijf. Dit heeft heel veel tijd en energie gekost om af te ronden. Met name de tijdsdruk was hoog, omdat het portfolio en theorie-examen voldoende afgerond moesten zijn voor het praktijkexamen. Met heel veel slaaptekort hebben we ook allebei het portfolio met een voldoende afgerond.”

Praktijkexamen

Het laatste onderdeel van de opleiding was het praktijkexamen. Dit bestond uit een groepsles voor 4 personen van 30 minuten en een gesprek van 10 minuten. Nikki: “Ik had al ervaring met lesgeven, maar toch zijn er heel wat regels waar je je aan moet houden en dingen waar je op moet letten tijdens een groepsles. De les moet veilig, interessant, goed te volgen en specifiek zijn. Ik was zo zenuwachtig dat zelfs mijn zus en vriendinnen me even niet herkenden voor de les. Toen ik eenmaal begonnen was ging de knop om en ging alles zoals ik het had voorbereid en gepland.”

Ook Remco was erg zenuwachtig, maar zijn zenuwen verdwenen direct toen zijn examen begon. Zijn casus ging over vier ouders die hun uithoudingsvermogen wilde verbeteren om in de zomer samen met hun kinderen zonder problemen te kunnen sporten. Remco: “Ik had een training samengesteld waarin er veel interactie was tussen de deelnemers. Het examen ging echt goed en ik ben heel blij met het resultaat: een 8!”

Toekomstplannen

Nikki en Remco gaan zich de komende tijd verder ontwikkelen. Remco wil nog graag cursussen voor looptrainer en (sport)massage doen en de vervolgcursus van Fitvak. Nikki is aan de slag in het werkveld om ervaring op te doen als fitnesstrainer, wat ze tot nu toe heel leuk en leerzaam vindt.

Nikki en Remco, van harte gefeliciteerd met jullie diploma!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *