Olifant in de Bloemenbuurt

27/06/2018

Een olifant in de straat zou toch moeten opvallen, maar deze ligt goed verscholen. Vlakbij een bruggetje, waar dagelijks veel mensen lopen, geniet deze zeldzame olifant van zijn (of haar) rust, want vrijwel niemand heeft het in de gaten. De redactie van weidevenner.nl kreeg een tip over deze vreemde kostganger en ging op onderzoek uit. Het kostte enige tijd en moeite, want aangesproken Bloemenbuurtbewoners wisten niet van het bestaan van deze olifant. Sommigen konden het niet geloven dat ze in de vele jaren dat ze in de Bloemenbuurt wonen een dergelijk groot dier al die tijd over het hoofd hadden gezien en gingen ook op zoek. Na een aantal dagen er voorbij te zijn gelopen, werd met extra hulp en uitleg van de tipgever (ex stratenmaker) de olifant eindelijk gevonden.

Heerlijk rustig ligt het dier al meer dan tien jaar in de voortuin van een woning aan de Goudenregenstraat. De huidige bewoners weten niets van de herkomst, hij (of zij) lag er al toen ze de woning betrokken, maar het lijkt erop dat de vorige bewoner olifanten verzamelde. Deze sierbestrating zou hij als verjaarscadeau hebben gekregen.

Bij gemeentehuis

Handje klap
Er zijn in Purmerend meer leuke straatversieringen te vinden, zoals het gemeentewapen bij de ingang van het gemeentehuis aan de Purmersteenweg en voor het Purmerends Museum (voormalig stadhuis) aan de Kaasmarkt. Een andere versiering is de uitbeelding ‘Handje Klap’ voor het marktkantoor op de hoek Plantsoenstraat/Koemarkt. De sierstenen vormen een mozaïek van twee veehandelaren die door middel van handje klap vee verhandelen. Leerlingen van het samenwerkingsverband Grond, Weg- en Waterbouw hebben, onder leiding van praktijkleider B. Kwaak, de stenen in 1988 gelegd. Wethouder Harry Brinkman heeft, in aanwezigheid van collega wethouders Guichelaar en Harmsen, het symbool onthuld. Deze versiering is op dit moment uitgegraven en opgeslagen in verband met verplaatsing van het marktkantoor, maar komt zeker weer terug op de nieuwe plek.

Weet u ook een leuke (straat)versiering: mail naar redactieweidevenner@gmail.com en de redactie gaat op onderzoek.

bij Kaasmarkt

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner