Onder de 12 ongeslagen kampioen

12/12/2015

onder de 12Het zat er al een paar weken aan te komen maar afgelopen zaterdag, nota bene op 5 december, kreeg trainer Rinke Rinckes een kadootje van zijn Onder 12 spelers door bij De Zouaven O12 met 0-3 te winnen en het ongeslagen kampioenschap veilig te stellen! Het feest kon daarna beginnen.

Het kon eigenlijk niet meer misgaan en doordat de wedstrijd vorige week tegen DEM werd afgelast moest het dan maar tegen De Zouaven gebeuren. Het gevolg; een afgetekende 0-3 overwinning waarin de gretigheid groot was en met soms prachtige aanvallen de Zouaven volledig kansloos liet. Met het maximale aantal punten uit 10 wedstrijden zijn de mannen dan ook meer dan terecht kampioen geworden in deze najaarscompetitie. Onze jongens hebben al meerdere complimenten van tegenstanders in ontvangst mogen nemen, zo ook afgelopen zaterdag. Dit team is ook in moeilijke wedstrijden overeind gebleven en heeft in bepalende wedstrijden regelmatig heel goed voetbal laten zien en voor elkaar gevochten. Het is een hecht team gebleken dat ook veel individuele klasse- en veel scorend vermogen heeft bij verschillende spelers. Als meerdere spelers een doelpunt kunnen maken, dan ben je als team minder kwetsbaar en wordt het door anderen opgevangen als het een keer bij iemand niet goed loopt. Als dat gebeurt, dan ben je een echt team en ben je bereid meer dan je best te doen en voor elkaar te werken.Sint

Na de wedstrijd in de kleedkamer was het een feest van jewelste met confetti, chips (Tiago vierde ook nog eens zijn verjaardag), chocola, keiharde muziek en springende en zingende kinderen. Geweldig om dit als trainer en coach mee te maken, een kippenvel moment.
Bleek dat in de rust Sinterklaas ook nog was langs geweest omdat alle schoenen te vullen met chocoladeletters. Zelfs de Sint was op de hoogte van dit aanstaande kampioenschap, echt niet te geloven !
Na dit feestgedruis ging iedereen weer terug naar FC Purmerend voor de officiele huldiging waar iedereen een kampioensbeker en een dikke pluim in ontvangst mocht nemen onder het genot van een hapje en een drankje. `s Avonds om 18.15 uur moest iedereen weer terug op de club zijn waar een toeringcar klaar stond om de D1 en O12 selectie met ouders en andere familieleden en vrienden naar de Amsterdam Arena te vervoeren om de wedstrijd Ajax-Heerenveen te bekijken. Een leuke wedstrijd met winst voor Ajax en een hoop doelpunten. Al met al een geweldige lange dag die onze mannen nog lang zal bijblijven.Tot slot een dankwoord aan alle ouders, opa`s en oma`s en andere familieleden die keer op keer door weer en wind langs de lijn staan. De steun is altijd enorm en ook een goede sfeer bij de ouders draagt bij aan succes en gezelligheid. We kijken er nu al naar uit om samen met de D1 selectie en ouders, in totaal 51 personen, met Pinksteren naar een 4 daags Internationaal toernooi te gaan. Wordt ook weer voor de kinderen een onvergetelijk avontuur !Rinke Rinckes
Jorge Patricio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *