Ondernemer in de wijk: Rienke van Schaick

23/01/2013

Rienke van Schaick, (35) woonachtig in Weidevenne, opende in 2008 de Speel Goed Winkel ‘Meneer de Uil’. De winkel is gevestigd in de Weeshuissteeg 3 en bestaat in oktober 5 jaar. De redactie van de wijkkrant sprak met haar.

Wat verkoop je zoal?

Ik verkoop voornamelijk houten speelgoed. Verder ook nostalgisch speelgoed, wat mensen herkennen van vroeger, bijvoorbeeld Barbapapa of Moncchichi. Ik vind het belangrijk dat het veilig en verantwoord is. Ik controleer ook altijd de herkomst van de producten en of het op een eerlijke manier wordt geproduceerd.

Waarom begon je Speel Goed Winkel Meneer de Uil?

Ik heb zelf twee kinderen en mistte in Purmerend een speelgoedwinkel met dergelijk assortiment. Toen bedacht ik zelf een winkel te beginnen. De naam heb ik gekozen omdat ik de uil een wijs dier vind dat overzicht houdt in het grote bos. En omdat ik ook nostalgisch speelgoed verkoop vond ik Meneer de Uil van de Fabeltjeskrant een leuke naam. Een leuk effect wat erdoor is ontstaan is dat leveranciers mij nu ‘Mevrouw de Uil’ noemen!

Het winkelbeeld in het centrum verandert nogal. Veel winkels sluiten hun deuren. Hoe gaat het bij jou?

Nou, ik ga echt niet dicht hoor! Toevallig ga ik dit jaar mijn website wat uitbreiden met meer informatie over het speelgoed. Een webshop wil ik niet.Het contact met de winkelier, het persoonlijke advies en het kunnen zien en voelen van de producten maakt dat een stenen winkel mijn voorkeur heeft boven een webwinkel.

Wat gebruik je, naast je website, nog meer om in contact met je klanten te komen?

Ik gebruik actief sociale media. De winkel heeft een Facebookpagina en Twitteraccount waarop ik actie’s, nieuws en evenementen deel. Veel klanten weten mij op die manier te vinden. Zo hadden we in januari een spellenactie, het tweede spel voor 1 euro. Veel klanten bleken daar via Facebook van op de hoogte te zijn. Ik heb vaker actie’s die ik onder andere via Facebook bekend maak. In februari krijgt iedereen bij een Souza for Kids artikel dubbele stempels op de spaarkaart van mijn winkel.

Meneer de Uil is sinds kort ook makkelijk te bereiken over de Melkwegbrug die de deelwijk Europa, waar Rienke woont, met het centrum verbindt. Rienke: Ik ben ontzettend blij met de Melkwegbrug, want ik loop iedere dag via de brug naar de winkel! Je bent nu super snel in de stad!”

2 comments

 1. Houten Speelgoed schreef:

  Wat leuk zeg, wij doen sinds kort ook in houten speelgoed!

  Miscchien leuk om eens te sparren?!

 2. H.W. Houweling schreef:

  vraagje
  1) Hebben jullie ook een vervanger voor Tindo- gekleurde houten bolkjes waar kinderen in de leeftfijd van 3 tot 4 jaar figuurtjes van kunnen make. Onze eigen kinderen speelden er graag mee. Onze doos is na een halve eeuw onvolledig

  hebben jullie ook houten legpuzzels die ik cadeau kan geven aan een relatie in China, b.v. houten vormen van de Chinese provincies in Manderijn-Chinees en boekjes in dezelfde taal over b.v. wat er in de grote stad is te zien, wonen op het platteland , de boerderij – ook dat in het mandarijn etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *